ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης για το έργο AGROINNOECO

Tο πρόγραμμα AGROINNOECO στοχεύει στη δημιουργία ενός διακρατικού οικοσυστήματος καινοτομίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Σκαρίνου, η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης  του έργου καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό τομέα της Κύπρου, AGROINNOECO.
 
Σε δελτίο Τύπου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λάρνακας αναφέρεται ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη «οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να λάβουν γνώση για τις εργασίες του ευρωπαϊκού προγράμματος AGROINNOECO, για το οποίο είναι υπεύθυνο το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στην συνάντηση έγινε παρουσίαση των στοιχείων του έργου καθώς και παραμέτρων επιτυχίας της νεοφυούς επιχειρηματικότητας».
 
Επίσης «αναφέρθηκαν επιτυχημένα παραδείγματα από τον κόσμο. Ακόμα έγινε πρόσκληση για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό και πρακτικό σκέλος του προγράμματος, όπου οι ενδιαφερόμενοι που θα συμμετάσχουν, θα λάβουν μέρος σε εργαστήρια κατάρτισης δεξιοτήτων και απόκτησης γνώσεων καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας».
 
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «το πρόγραμμα AGROINNOECO στοχεύει στη δημιουργία ενός διακρατικού ‘οικοσυστήματος’ καινοτομίας για την ωρίμαση και στήριξη της νεοφυής επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό τομέα. Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι η βελτίωση της ικανότητας του επιχειρηματικού γεωργικού τομέα των συμμετεχουσών χωρών να προάγουν καινοτόμες δράσεις όπου πιθανοί νεοφυείς επιχειρηματίες με βιώσιμες επιχειρηματικές ιδέες να αποκτούν τα ποικίλα εργαλεία και δεξιότητες που χρειάζονται για να τις υλοποιήσουν και να τις μετουσιώσουν σε μια βιώσιμή νεοφυή επιχείρηση».
 
Σημειώνεται ότι υποστηρικτής της προσπάθειας αυτής είναι «η εταιρεία Agrotech Innovations Ltd, αμιγής εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών του Αγροδιατροφικού τομέα, που μαζί με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν μια, εύκολη στη χρήση, μεθοδολογία μεταφοράς καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα, ενισχύοντας την ικανότητα και τις προοπτικές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω ταυτόχρονης εφαρμογής τεχνολογίας πληροφοριών/επικοινωνίας και εκπαίδευσης».
 
Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πάει για κατάθεση στην αστυνομία ο Μητροπολίτης Μόρφου

«Δίωξη κατά των 38 αυτόκλητων υπερασπιστών του σεβασμιότατου Μόρφου, θα πρέπει να εξασκήσει η Εισαγγελία ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:56

Μαχαλεπί και πρόβα τζενεράλε

«Τζαι τι θα γίνει με τους πύργους αν λυθεί το Κυπριακό τζαι τα διαβατήρια θα είναι πουμισιάρικα με τους ...»
Άσχετος  |  19:42

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Κανονίστε αλλόναν άριστον!»
christopher  |  11:45

Αποκτά και τρίτο Υφυπουργείο η Κύπρος

«Από ύφος ...πάμε καλά!!!»
Ai Em  |  10:10

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X