ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:04
 

Πρόστιμο 45 χιλ. ευρώ σε καφετέριες για 110 κιλά καπνού

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, από όπου εξασφαλίστηκαν διατάγματα προσωποκράτησής τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ποσό €45.000 κατέβαλαν στο Τμήμα Τελωνείων δύο πρόσωπα στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν συνολικά 110 κιλά καπνού για ναργιλέ μάρκας AL FAKHER, ο οποίος εισήχθηκε παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, το βράδυ της 29ης Αυγούστου 2018, κατά τη διάρκεια συντονισμένης και ευρείας κλίμακας επιχείρησης στην Επαρχία Λευκωσίας, Μέλη του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων Λευκωσίας και Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων ερεύνησαν, στη βάση δικαστικών ενταλμάτων έρευνας, δύο καφεστιατόρια και μια οικία στην επαρχία Λευκωσίας.

Από την έρευνα στο ένα υποστατικό και στην οικία, ιδιοκτησία ενός Ιρακινού και της συζύγου του λετονικής καταγωγής, μόνιμων κατοίκων Κύπρου, εντοπίστηκαν συνολικά 110 κιλά καπνού για ναργιλέ μάρκας AL FAKHER, ο οποίος εισήχθηκε παράνομα στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Τα εν λόγω πρόσωπα συνελήφθηκαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής και εμπορίας αφορολογήτων εμπορευμάτων και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, ενώ η πιο ποσότητα του καπνού που ανευρέθηκε, η δασμοφορολογική επιβάρυνση της οποίας ανέρχεται περίπου στα €23.000, κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, από όπου εξασφαλίστηκαν διατάγματα προσωποκράτησής τους.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων, αργά σήμερα το απόγευμα, ο Διευθυντής Τμήματος Τελωνείων αποδέχτηκε πρόταση από τους δύο υπόπτους για εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους €45.000.

Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού οι συλληφθέντες αφέθησαν ελεύθεροι. Ο καπνός εγκαταλείφθηκε στο Τμήμα Τελωνείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Εξ ορθολογισμός είναι να αποκόπτεις 300 και πλέον θέσεις καθηγητών και να δίνεις 1688 προαγωγές ? Εξ ...»
Σκεπτόμενος  |  10:09

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«O μέγας Φίλιος θα εννοούσε βέβαια το πλήγμα από τους εκπαιδευτικούς! »
knak  |  09:33

Λουκέτο στα σχολεία και στασιμότητα στην παιδεία

«Οταν οι εκπαιδευτικοί έχασαν το παιγνίδι, λόγω .... παπαριών! »
knak  |  09:31

Φυλακτού: Ο στόχος ήταν να πληγεί το δημόσιο σχολείο

«Ένα ΡΑΦΤΙ που θέλετε πραγματικά. Γιατι; Κοιτάξετε γύρω σας! »
Ρ Α Φ Τ Ι  |  21:42

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση