ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:16
 

Ψήφισαν «όχι» στα αυτοκίνητα στην πλατεία Ελευθερίας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας τάχθηκε υπέρ της πρότασης της μη κυκλοφορίας οχημάτων

Newsroom K

Στη σημερινή του συνεδρία (6/12) το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας αποφάσισε τη μη διέλευση οχημάτων από την πλατεία Ελευθερίας και αυτή να είναι ανοικτή μόνο για πεζούς και ποδηλάτες.

Η απόφαση πάρθηκε σχεδόν ομόφωνα, αφού κατά της πρότασης να μη διέρχονται μηχανοκίνητα οχήματα ψήφισε ένα μόνο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το κίνημα «ΟΧΙ αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας» δήλωσε στην «Κ» ότι νιώθουν δικαιωμένοι και ευχαριστούν τους Δημοτικούς Συμβούλους που είδαν με σοβαρότητα το θέμα και πήραν τη σωστή απόφαση. Όπως είπαν αυτή είναι μια ιστορική απόφαση που θα έχει τεράστιες θετικές επιπτώσεις στην κοινωνία του αύριο. «Συνεχιζούμε τον αγώνα. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας για να κάνουμε την πόλη μας φιλική προς τους πολίτες». Οι δρασεις του κινήματος δεν σταματούν στην πεζοδρόμηση της πλατείας Ελευθερίας και ζητούν περισσότερους δημόσιους χώρους, πεζοδρομήσεις, πλατείες, ποδηλατόδρομους, λιγότερο καυσαέριο, θόρυβος και κίνδυνοι και λένε χαρακτηριστικά «Εκεί πρέπει να προσβλέπουμε γιατί εκεί είναι το μέλλον», 

Οι εργασίες συνεχίζονται

Παράλληλα, οι εργασίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς έτσι ώστε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να παραδοθεί στο κοινό το πάνω τμήμα του έργου. Σύμφωνα με την συντονίστρια του έργου, μέσα μέσα στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναμένεται ότι θα παραδοθούν η γέφυρα της πλατείας, η περιοχή μπροστά από τους πεζόδρομους, η μικρή πλατεία μπροστά από την είσοδο Λήδρας –Ονασαγόρου, η λεωφόρος Κωστάκη Παντελίδη που ενώνει την πλατεία Ελευθερίας με την πλατεία Σολωμού, το τμήμα της λεωφόρου Παλαιολόγου και το βόρειο πεζοδρόμιο Στασίνου. Αυτή την στιγμή, η ανατολική τάφρος που εκτείνεται από τον χώρο στάθμευσης Ντ Αβίλα μέχρι και την γέφυρα είναι κατά το μεγαλύτερο της μέρος, έτοιμη, ωστόσο ο δήμος περιμένει την ολοκλήρωση και της πλευράς προς την πλατεία Σολωμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση