ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΣΕΚ: Καμία επ' αόριστον απεργία στο λιμάνι Λεμεσού

Οι λιμενεργάτες που εργάζονταν το πρωί της Δευτέρας και ήταν περίπου 15-20, καθυστέρησαν περίπου μια ώρα να ξεκινήσουν την εργασία τους

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Καμία συντονισμένη απεργία δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα στο λιμάνι της Λεμεσού, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Επαρχιακός Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών της ΣΕΚ Λεμεσού, Γιάννης Τσουρής, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα ιστοσελίδας.

Στην ανακοίνωση του, ο κ. Τσουρής σημειώνει πως «το περιεχόμενο του άρθρου ήταν γεμάτο ανακρίβειες, αφού στο Λιμάνι Λεμεσού δεν πραγματοποιήθηκε καμία συντονισμένη απεργία και ειδικά για τα θέματα που αναφέρονται στο άρθρο (ανανέωση συλλογικής σύμβασης, υποστελέχωση λιμανιών Λάρνακας - Πάφου).

Απλώς, συνεχίζει, οι λιμενεργάτες που εργάζονταν το πρωί της Δευτέρας και ήταν περίπου 15-20, καθυστέρησαν περίπου μια ώρα να ξεκινήσουν την εργασία τους, μέχρις ότου να διευθετηθεί από τις Συντεχνίες ένα ζήτημα που προέκυψε το προηγούμενο Σάββατο και αφορούσε την πρόσληψη λιμενεργατών σε ένα συγκεκριμένο πλοίο.

«Στο λιμάνι, όπως και σε όλους τους χώρους εργασίας, υπάρχουν συνέχεια εργασιακά ζητήματα τα οποία τυγχάνουν της ανάλογης αντιμετώπισης από τους άμεσα εμπλεκόμενους, χωρίς αυτό να πρέπει κατ’ ανάγκη να αποτελεί και παγκύπρια είδηση», αναφέρει και προσθέτει ότι παρά τις ενέργειες που έγιναν και διευκρινήσεις, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν «κατέβασε» το άρθρο «και περιορίστηκε απλά στο να το ανασκευάσει».

Ο Γιάννης Τσουρής υποδεικνύει, τέλος, πως οι όποιες διαφορές υπάρχουν και αφορούν τη Συλλογική Σύμβαση και τρέχοντα προβλήματα του Λιμανιού, βρίσκονται σε εξέλιξη στο τραπέζι του διαλόγου και δεν έχουν οδηγηθεί ακόμα σε αδιέξοδο για να δικαιολογούνται απεργιακά μέτρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Οριζόντια ψήφος τώρα. Τέρμα στην κομματοκρατία »
Αλέξης  |  13:02

«Ας πάμε στο λαό» δήλωσε για τη βουλευτική έδρα της Λεμεσού o Αβέρωφ

«Ο Γκαίμπελς πέθανε, ζήτω ο γκαιμπελισμός!!!»
Ai Em  |  10:06

Κουρσουμπά: Ο Γ. Ελεγκτής τροφοδοτεί τη δίψα για κουτσομπολιό

«ρωτα τον και για τις δικές του λαμογιές και τα ποινικά αδικήματα που έκανε ρε αρνι .... ΟΠΑΠ/ΝΟΜΙΚΗ ...»
ANNA ΑΝΤΩΝΙΟΥ  |  16:04

Ιωνάς: Θα εκπλαγείτε με τα άτομα στη δομή της εμπορίας ναρκωτικών

«Κ. Νικολάου – έχετε αποτύχει, μεχρι στιγμής, παταγωδώς να περιορίσετε το οργανωμένο έγκλημα. Η εμπορία ...»
Κωνσταντίνος  |  14:04

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση