ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:16
 

Τίτλοι τέλους στη φιλία Χριστόφια-Μιλτή

Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις μέχρι τέλος του χρόνου η απόφαση του Δικαστηρίου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στην αγωγή του Μιλτιάδη Νεοφύτου με την οποία διεκδικεί ένα ποσό περίπου 22 εκατ. ευρώ από τον Δημήτρη Χριστόφια, έπεσε η αυλαία της δίκης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Οι τελικές αγορεύσεις των δικηγόρων των δυο πλευρών θέτουν την πολύκροτη υπόθεση στο τελευταίο στάδιο που είναι η έκδοση της απόφασης του Νικόλαου  Σάντη προέδρου του Δικαστηρίου.

Η δικαστική διαμάχη, η οποία τράβηξε το δημόσιο ενδιαφέρον, έφερε δυο πρόσωπα με ισχυρή προσωπική σχέση στο παρελθόν απέναντι. Οι εικόνες εντός της δικαστικής αίθουσας δεν θύμιζαν σε τίποτε τις εποχές που οι σχέσεις των δυο καλυπτόταν από μια παρατεταμένη άνοιξη. Η αγωγή του Μιλτιάδη Νεοφύτου και η απαίτηση ενός ποσού 22 εκατ. ευρώ είχε ως αποτέλεσμα εντός της αιθούσης να ακουστούν πράγματα και θάματα και από τις δυο πλευρές. Οι απαιτήσεις του πρώην προέδρου της Ομόνοιας έχουν να κάνουν με την περίοδο που ο ίδιος ήταν στο τιμόνι του σωματείου, τα χρήματα που έβαλε στα ταμεία της ομάδας, τα περιβόητα «κουτσοδούλια» στην οικία του Δημήτρη Χριστόφια στη Μακεδονίτισσα αλλά και στο εξοχικό του στο Κελλάκι, καθώς επίσης και τις εργασίες που πραγματοποίησε κατά τον ίδιο στο επιτελείο του Δημήτρη Χριστόφια τέλος το 2007 αρχές του 2008.

«Ο Νεοφύτου με την αγωγή θέλει να εκβιάσει τον Χριστόφια»
Ένα από τα βασικά σημεία της αγόρευσης των δικηγόρων του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας απέδιδε σκοπιμότητα στην αγωγή του Νεοφύτου, με απώτερο σκοπό να τον εκβιάσει αλλά και να τον εκθέσει στο ΑΚΕΛ και την Ομόνοια. Επιπλέον η υπεράσπιση του κ. Χριστόφια υποστήριξε:

-Η έκθεση απαίτησης Νεοφύτου δεν καθορίζει ποια είναι η απαίτησή του από Χριστόφια

-Όλα τα έγγραφα και μαρτυρίες δεν αναφέρουν τι ζητά από τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

-Ο Νεοφύτου επικεντρώθηκε στη φιλία του με τον Χριστόφια, στις κοινές πολιτικές θέσεις τους, ότι υποστήριζαν την ίδια ομάδα, για δικαιολογήσει τις απαιτήσεις του.

-Έκανε προσπάθεια να συνδέσει Χριστόφια με ΑΚΕΛ που δεν χρειαζόταν.

-Ο ίδιος ο Νεοφύτου υποστήριξε η υπεράσπιση, είπε ότι δεν είχε συμφωνία γραπτή για τις εργασίες ενώ ήξερε ότι αυτό είναι παράνομο

-Ο ίδιος ο Νεοφύτου είπε, επίσης, ότι δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκουν τα ακίνητα στα οποία έγιναν εργασίες.

- Για πρώτη φορά εκφράσθηκε απαίτηση για τα έξοδα, που ισχυρίζεται ο Νεοφύτου ότι κατέβαλε κατά την προεκλογική περίοδο του 2008, το 2013, όταν ο Δ. Χριστόφιας δεν ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι σχέσεις τους δεν ήταν καλές

-Η θέση του Νεοφύτου στην ουσία ήταν πως ο Δ. Χριστόφιας ήταν σκιώδεις πρόεδρος της Ομονοίας υποστηρίζει η υπεράσπιση του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας.

-Η προσωπική εκτίμηση του Δ. Χριστόφια ήταν και είναι ότι αναγνωρίζει πως οφείλει κάποιο ποσό για τις εργασίες στις δυο οικίες, αναφέρει η υπεράσπιση


Η πλευρά Νεοφύτου
Ο δικηγόρος του Μιλτιάδη Νεοφύτου στην αγόρευση του εστίασε περισσότερο στις απαιτήσεις του πελάτη του που αφορούν την Ομόνοια

-Η θέση της πλευράς Νεοφύτου είναι πως για το θέμα της Ομόνοιας έγινε μια τριμερής συμφωνία μεταξύ του Δ. Χριστόφια του Μιλτιάδη Νεοφύτου και της εταιρείας του τελευταίου.

-Η απαίτηση της πλευράς Νεοφύτου είναι ξεκάθαρη και έχει να κάνει με την Ομόνοια και τα ποσά που έβαλε στο σωματείο. Για τις οικίες οι απαιτήσεις αφορούν τις εργασίες στη Μακεδονίτισσα.

-Για την προεκλογική περίοδο 2008 την πλευρά Νεοφύτου δεν την ενδιαφέρει το κατά πόσο στο ΑΚΕΛ λειτουργούν συλλογικά. Ο κ. Νεοφύτου όπως είπε ο δικηγόρος του δεν είναι μέλος του ΑΚΕΛ και αυτόν που ήξερε ήταν τον Δ. Χριστόφια.

Μετά το τέλος τον αγορεύσεων ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Νικόλαος Σάντης επιφύλαξε την απόφασή του η οποία ενδεχομένως να ανακοινωθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε, Η περίπτωση Στεφανίδη είναι μια τραγική περίπτωση και ακόμη πιο τραγική η προσπάθεια της ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  13:08

#PoliticsBlog Η απαγωγή, το επίπεδο του Άντρου και ο Χάρης

«Στην ιστοσελίδα του ΚΙΣΑ, οι οικονομικές καταστάσεις ειναι ελλιπείς. Δεν υπάρχουν σημειώσεις ούτε και ...»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε Κυριάκο, Όντως στα πρώτα χρόνια της ΚΔ έγιναν αυτά που λες. Όμως για την περίπτωση Στεφανίδη ...»
CGA  |  10:14

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στη χρήση ή την κατάχρηση της ιστορίας όπως ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  09:25

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση