ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:52
 

Στα όριά τους οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας του FIR Λευκωσίας

Η Νομική Υπηρεσία προέβη σε αλλαγές στον περί Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας Νόμος του 2016 «διαγράφοντας ή αλλοιώνοντας θεμελιώδεις διατάξεις».

Newsroom K

Για τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και στρέφουν τα «πυρά» τους μεταξύ άλλων και κατά της Νομικής Υπηρεσίας.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν το ΔΣ της Παγκύπριας Συντεχνίας Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΠΑΣΕΕΚ) και του ΔΣ του Συνδέσμου Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Κύπρου, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι οι ελεγκτές βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο, δίνοντας καθημερινό αγώνα για να αποφευχθούν αεροπορικές τραγωδίες. «Καθημερινά διεξάγουμε αγώνα για να μην έχουμε σύγκρουση αεροσκαφών στο FIR Λευκωσίας», λόγω «τραγικής έλλειψης προσωπικού», αναφέρουν χαρακτηριστικά

Παράλληλα, σημειώνουν ότι πολλοί ελεγκτές εξέφρασαν την πρόθεση να εγκαταλείψουν το επάγγελμα λόγω των δυσκολιών, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση, λόγω της έλλειψης προσωπικού. «Η σιωπή μας θα αποτελούσε συνυπευθυνότητα και συνενοχή εάν συνέβαινε εκείνο το οποίο όλοι φοβόμαστε».

Οι οργανώσεις ζητούν μακρόχρονη στρατηγική για την αεροναυτιλία και τη διαχείριση του FIR, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, επισημαίνοντας ότι «οι αριθμοί των αεροσκαφών αυξάνονται με ρυθμούς μεγαλύτερους από όσους μπορούν να διαχειριστούν με ασφάλεια οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, λόγω διαχρονικής έλλειψης προσωπικού σε επιχειρησιακές και διοικητικές θέσεις και ανεπαρκούς κτιριακής και τεχνολογικής υποδομής».

«Οι αριθμοί των αεροσκαφών αυξάνονται με ρυθμούς μεγαλύτερους από όσους μπορούν να διαχειριστούν με ασφάλεια οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, λόγω διαχρονικής έλλειψης προσωπικού»

Οι ελεγκτές υπογραμμίζουν επίσης ότι η Νομική Υπηρεσία προέβη σε αλλαγές στον περί Παροχής Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας Νόμος του 2016 «διαγράφοντας ή αλλοιώνοντας θεμελιώδεις διατάξεις».

Ζητούν παράλληλα την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να προωθηθεί η δημιουργία της κρατικής εταιρείας αεροναυτιλίας, ενώ τονίζουν την ανάγκη για μακρόχρονη στρατηγική για την αεροναυτιλία και τη διαχείριση του FIR, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων.

Επισημαίνουν ότι στην Κύπρο «δεν υπάρχει σχέδιο, ούτε στρατηγική, ούτε στόχος, ούτε επενδύσεις για την αξιοποίηση του FIR», προσθέτοντας ότι «το τέλος αεροναυτιλίας που χρεώνουμε τις αεροπορικές εταιρείες είναι το τέταρτο χαμηλότερο σε 41 ευρωπαϊκές χώρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση