ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Στη σύνοδο Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου

Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Αρχηγείο της EUROPOL στη Χάγη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, θα συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας - European Police Chiefs Convention (EPCC 2018) που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου στο Αρχηγείο της EUROPOL στη Χάγη με τη συμμετοχή των Αρχηγών Αστυνομίας των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και εκπροσώπων άλλων χωρών που έχουν διεθνή συνεργασία με την Europol.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στη σύνοδο συμμετέχουν επίσης σε υψηλό επίπεδο εκπρόσωποι του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οργανισμοί της ΕΕ όπως η FRONTEX και η EUROJUST, καθώς και διεθνείς οργανισμοί όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, κ.α.

Στη διάρκεια της συνόδου συζητούνται μείζονα ζητήματα που αφορούν πολιτικές και μέτρα που εφαρμόζουν η Europol και οι Αστυνομίες των κρατών μελών στον τομέα της ευρωπαϊκής και διεθνούς ασφάλειας και αστυνομικής συνεργασίας.

Κατά την πρώτη ημέρα της συνόδου των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, η ενδυνάμωση των δυνατοτήτων της Europol και των εθνικών Αστυνομιών σε διασυνοριακές επιχειρήσεις και η αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων εργαλείων.

Κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της, η σύνοδος θα επικεντρωθεί στα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας των εξωτερικών συνόρων με έμφαση στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, την τρομοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών.

Η Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol, Catherine De Bolle, η οποία επισκέφθηκε το καλοκαίρι την Κύπρο, θα προβεί σε απολογισμό για τη μέχρι σήμερα συνεργασία της με τις Αστυνομίες των Κρατών Μελών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αρχηγός της Αστυνομίας θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ολλανδίας, Ελλάδας και Ιαπωνίας, την Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol και τον Διευθυντή της CEPOL για συζήτηση επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X