ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:28
 

Στην Κύπρο εμπειρογνώμονες της ΕΕ για μεταρρυθμίσεις Δικαστηρίων

H επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί 23- 25 Ιανουαρίου

Newsroom K

Ενημερωτική επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη εβδομάδα εμπειρογνώμονες και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του έργου για την Αναθεώρηση των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας των Δικαστηρίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23-25 Ιανουαρίου 2018 και της ομάδας των Εμπειρογνωμόνων θα ηγείται ο Λόρδος John Antony Dyson, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην Πρόεδρος του αγγλικού Εφετείου.

Την ομάδα του Λόρδου Dyson πλαισιώνουν ο Δικηγόρος και Σύμβουλος σε διάφορες χώρες για θέματα Πολιτικής Δικονομίας David di Mambro, η Δικηγόρος και πρώην Γενική Διευθύντρια στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Ιρλανδία Finola Flanagan, δικηγόρος από την Κύπρο Μάρκος Δράκος, οι εκπρόσωποι της Δημόσιας Διοίκησης της Ιρλανδίας Nathy Walsh και Hugh O’Donnell.

Την ομάδα των Εμπειρογνωμόνων θα συνοδεύουν η Ειρήνη Γεωργιοπούλου και ο Sebastien Renaud, της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, η οποία και επιχορηγεί το συγκεκριμένο Έργο. Συντονιστής του Έργου είναι ο Γιώργος Ερωτοκρίτου, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Διευθυντής του Γραφείου Μεταρρύθμισης και Επιμόρφωσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της συγκεκριμένης ομάδας και θα έχει διερευνητικό χαρακτήρα. Οι Εμπειρογνώμονες θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, την Επιτροπή Μεταρρύθμισης, την Ένωση Δικαστών Κύπρου, Δικαστές των Επαρχιακών Δικαστηρίων, την Αρχιπρωτοκολλητή, Βοηθό Αρχιπρωτοκολλητή και άλλους Πρωτοκολλητές, τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και τους Προέδρους των Τοπικών Δικηγορικών Συλλόγων, Δικηγόρους από τη μαχόμενη δικηγορία, Ακαδημαϊκούς και άλλους.

Το Έργο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα που έχουν αναληφθεί στα πλαίσια της ευρύτερης φιλόδοξης προσπάθειας για τη μεταρρύθμιση των Δικαστηρίων, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ περιμένει από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

«Ακόμη μια κοτούλα μίλησε. Έχεις κότσια κύριε, δείξε τα, αν όχι πήγαινα στο κοτέτσι σου!!! »
ΑΚΑ  |  08:53

Άρθρο Τσαβούσογλου στους NYT: Γιατί η Τουρκία πολεμά στη Συρία

«Για τον Τσαβούσογλου όσοι αντιτίθενται στα σχέδια της Τουρκίας είναι τρομοκράτες. Τώρα πρόσθεσαν στη ...»
ΑΚΑ  |  08:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X