ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:45
 

Στο υπουργικό τα οφειλόμενα από τις δημόσιες μεταφορές

Η υπουργός Μεταφορών ενημέρωσε το υπουργικό για την κατάσταση

Newsroom K

Το Υπουργείο Μεταφορών πρέπει να διεκδικήσει τα οφειλόμενα προς το κράτος από τις ανάδοχες εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες δημοσίων μεταφορών, είπε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η κα Υπουργός είπε ότι «έχω ενημερώσει και σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά από απόφαση της Επιτροπής Κρίσης Διαφορών, στην οποίαν είχε παραπεμφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο μετά από κοινή απόφαση και εξ συμφώνου του κράτους και των αναδόχων εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες δημοσίων μεταφορών, το θέμα με το αμφισβητούμενο ποσό υπερπληρωμών που υποστήριζε το κράτος ότι οφειλόταν σε αυτό από τις εν λόγω εταιρείες.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής θεωρούμε ως Υπουργείο ότι πρέπει να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα προς το κράτος και έχουμε προτείνει κάποιους τρόπους στις ανάδοχες εταιρείες, οι οποίες σύντομα θα λάβουν σχετική επιστολή, ώστε να γίνονται κάποιες αποκοπές μηνιαίως από την κυβερνητική συνεισφορά, και έτσι μέχρι να λήξουν οι συμβάσεις τους να καταστεί κατορθωτό να πληρωθούν τα οφειλόμενα προς το κράτος.

Βεβαίως, είμαστε ανοικτοί και τους προτρέπουμε και τους καλούμε να έρθουν με αντιπροτάσεις και εναλλακτικές λύσεις, έτσι ώστε εάν δεν επιθυμούν να τους αποκόπτεται ένα ποσό ή στο ύψος του ποσού που προτείνουμε εμείς, να υπάρξουν εναλλακτικοί τρόποι για την αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού.

Οι αποφάσεις αυτές γίνονται με σεβασμό προς τα χρήματα του φορολογούμενου που πρέπει να τα διασφαλίσουμε και στην ανάγκη να παρέχεται μια απρόσκοπτη υπηρεσία δημόσιων μεταφορών από το κράτος προς τους πολίτες».

Ερωτηθείσα πότε λήγουν οι συμβάσεις των εταιρειών αυτών, η κα Υπουργός απάντησε «τον Ιούλιο του 2020. Στο μεταξύ θα προκηρύξουμε ένα διεθνή διαγωνισμό εντός μερικών εβδομάδων για τις νέες συμβάσεις που θα αρχίσουν να ισχύουν από τον Αύγουστο του 2020».

Τέλος εξέφρασε την «προσδοκία ότι οι εταιρείες θα συμπεριφερθούν συναινετικά και θα έρθουν να συζητήσουμε λύσεις, διότι υπάρχουν λύσεις»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X