ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:18
 

Συμβουλές από Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενόψει «BlackFriday»

Ξεκίνησε τη δεκαετία του `60 στις ΗΠΑ και αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη της εμπορικής περιόδου των Χριστουγέννων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συμβουλές προς τους καταναλωτές ενόψει «BlackFriday», η οποία φέτος είναι η 23η Νοεμβρίου, δίνει με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

Η Υπηρεσία, αφού σημειώνει ότι ο θεσμός «Black Friday» ξεκίνησε τη δεκαετία του `60 στις ΗΠΑ και αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη της εμπορικής περιόδου των Χριστουγέννων, συμβουλεύει, μεταξύ άλλων τους καταναλωτές να διενεργήσουν εκ των προτέρων έρευνα αγοράς.

«Εντοπίστε τα προϊόντα που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και σημειώστε την τιμή τους, ώστε να μπορείτε πιο εύκολα να έχετε πραγματική εικόνα του ύψους των εκπτώσεων που θα ανακοινωθούν κατά το «Black Friday»», αναφέρει και προτρέπει τους καταναλωτές να μην κάνουν βιαστικές αγορές, και να συγκρίνουν τιμές και ποιότητα προϊόντων.

Συστήνει ακόμα να μελετούν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος και να αναζητούν κριτικές (reviews) για την ποιότητα του, αλλά και να αξιολογούν την τελική τιμή, όχι την έκπτωση.

Συστήνει καθορισμό προϋπολογισμού εκ των προτέρων αλλά και ενημέρωση για την πολιτική επιστροφών του καταστήματος πριν την αγορά

«Αξιοποιήστε το Διαδίκτυο. Χρησιμοποιήστε το Διαδίκτυο, όχι μόνο για πραγματοποίηση αγορών αλλά και για να εντοπίσετε εναλλακτικά προϊόντα, κριτικές για το προϊόν που σας ενδιαφέρει, καθώς και την τιμή πώλησης του προϊόντος από άλλους προμηθευτές», προτρέπει, επίσης.

Επισημαίνει, επίσης, ότι η τιμή δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο και να ρωτούν άλλους καταναλωτές για τις εμπειρίες τους.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει καθορισμό προϋπολογισμού εκ των προτέρων αλλά και ενημέρωση για την πολιτική επιστροφών του καταστήματος πριν την αγορά.

«Να θυμάστε ότι σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, για αγορές από κατάστημα δεν υπάρχει νομική υποχρέωση και επαφίεται στην πολιτική του κάθε καταστήματος εάν θα αποδεχτεί επιστροφές ή αλλαγές. Αυτό, προφανώς, και δεν ισχύει για αγορές μέσω Διαδικτύου, όπου οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα υπαναχώρησης μέχρι και 14 ημέρες μετά από την παραλαβή του προϊόντος», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Ο 35χρονος καταδικασθείς, με σκυμμένο το κεφάλι άκουσε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.

Πέντε φορές ισόβια στον Μεταξά

Δακρυσμένος ο 35χρονος είπε, «αναλαμβάνω τις ευθύνες, όσο και να το θέλω δεν μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Εκφράζω μεταμέλεια ...
Του Δημήτρη Λουκά
 |  ΚΥΠΡΟΣ
X