ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:34
 

Συναντήσεις και αρνητική προδιάθεση για άρση αδιεξόδου στην Παιδεία

Τα μηνύματα των εκπαιδευτικών στα κοινωνικά δίκτυα, πρωτοβουλία και από Σιζόπουλο

Newsroom K

Ενώ αναμένεται να διαφανεί αν τελικά την Τετάρτη θα λάβει χώρα συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπ. Παιδείας, στο ενδιάμεσο καταγράφονται πρωτοβουλίες όπως αυτή του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου αλλά και τα αρνητικά μηνύματα που στέλνουν οι εκπαιδευτικοί μέσα στα κοινωνικά δίκτυα.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, δηλαδή από τη στιγμή που τα μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων έλαβαν το πολυσέλιδο υπόμνημα, προχώρησαν σε σειρά αναρτήσεων ανάλογων μηνυμάτων με αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας, και με κύριο άξονα ότι τα όσα συμπεριλαμβάνονταν στο υπόμνημα είναι «παραπλανητικά» και «αναληθή».

Η πρωτοβουλία Σιζόπουλου

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε μια προσπάθεια να επιλυθεί ο γόρδιος δεσμός με το Υπ. Παιδείας.

Συνάντηση που έγινε με τα τρία συλλογικά εκπαιδευτικά όργανα ωστόσο όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ Χάρη Χαραλάμπους, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν θα είναι σε θέση ακόμη και σήμερα να ανακοινώσουν το οτιδήποτε το οποίο θα έχει λεχθεί στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, κάτι που μπορεί να συμβεί αύριο.

Το υπουργικό

Επί της ουσίας, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τετάρτη, σε δεύτερο επίπεδο και σε πρώτο στην Τρίτη και στο υπουργικό που θα λάβει χώρα στο Τρόοδος.

Εκεί ο Υπ. Παιδείας αναμένεται να ενημερώσει εκ νέου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλες τις ενδιάμεσες εξελίξεις, υπενθυμίζεται πως το υπόμνημα είχε την έγκριση Αναστασιάδη, και κυρίως για τις εκτιμήσεις για τα όσα έπονται.  Ωστόσο ήδη παρασκηνιακά, διαφαίνεται από τις πρώτες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών πως τα μηνύματα δεν είναι θετικά και ότι ακόμη και σήμερα το μέτωπο της Παιδείας και δη το άνοιγμα των σχολείων είναι «στον αέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση