ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:49
 

Συναντήσεις και αρνητική προδιάθεση για άρση αδιεξόδου στην Παιδεία

Τα μηνύματα των εκπαιδευτικών στα κοινωνικά δίκτυα, πρωτοβουλία και από Σιζόπουλο

Newsroom K

Ενώ αναμένεται να διαφανεί αν τελικά την Τετάρτη θα λάβει χώρα συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπ. Παιδείας, στο ενδιάμεσο καταγράφονται πρωτοβουλίες όπως αυτή του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου αλλά και τα αρνητικά μηνύματα που στέλνουν οι εκπαιδευτικοί μέσα στα κοινωνικά δίκτυα.

Από το απόγευμα της Παρασκευής, δηλαδή από τη στιγμή που τα μέλη των εκπαιδευτικών οργανώσεων έλαβαν το πολυσέλιδο υπόμνημα, προχώρησαν σε σειρά αναρτήσεων ανάλογων μηνυμάτων με αποδέκτη το Υπουργείο Παιδείας, και με κύριο άξονα ότι τα όσα συμπεριλαμβάνονταν στο υπόμνημα είναι «παραπλανητικά» και «αναληθή».

Η πρωτοβουλία Σιζόπουλου

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις σε μια προσπάθεια να επιλυθεί ο γόρδιος δεσμός με το Υπ. Παιδείας.

Συνάντηση που έγινε με τα τρία συλλογικά εκπαιδευτικά όργανα ωστόσο όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» σε επικοινωνία που είχε με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΔ Χάρη Χαραλάμπους, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν θα είναι σε θέση ακόμη και σήμερα να ανακοινώσουν το οτιδήποτε το οποίο θα έχει λεχθεί στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, κάτι που μπορεί να συμβεί αύριο.

Το υπουργικό

Επί της ουσίας, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Τετάρτη, σε δεύτερο επίπεδο και σε πρώτο στην Τρίτη και στο υπουργικό που θα λάβει χώρα στο Τρόοδος.

Εκεί ο Υπ. Παιδείας αναμένεται να ενημερώσει εκ νέου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλες τις ενδιάμεσες εξελίξεις, υπενθυμίζεται πως το υπόμνημα είχε την έγκριση Αναστασιάδη, και κυρίως για τις εκτιμήσεις για τα όσα έπονται.  Ωστόσο ήδη παρασκηνιακά, διαφαίνεται από τις πρώτες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών πως τα μηνύματα δεν είναι θετικά και ότι ακόμη και σήμερα το μέτωπο της Παιδείας και δη το άνοιγμα των σχολείων είναι «στον αέρα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Δήμος Κερύνειας: Δεν ξέρει ο Πρόεδρος τον πληθυσμό της πόλης

«Ο Δήμος Κερύνειας οφείλει να αντιδράσει πολύ πιο δυναμικά στα σκανδαλώδη που εκστομίζει ο Πρόεδρος της ...»
Θεοχάρης Θεοχ΄ρη  |  20:19

Καδής: Καθηλωμένος πολιτικά ο φάκελος χαλλουμιού

«Χωρίς καμμία αμφιβολία ένας από τους λιγότερο ικανούς Υπουργούς της ΚΔ διαχρονικά...Σε κανένα Υπουργείο ...»
Θεοχάρης Θεοχάρη  |  19:53

Συνάντηση Αβέρωφ-Ακιντζί στην κατεχόμενη Κερύνεια

«Ενώ προφανώς, η πρόσφατη συναντηση του Άντρου με τον Ακκιντζί δεν ήταν επικοινωνιακό κόλπο αλλά γεμάτη ...»
YiannakisKosti  |  17:47

Στο 2,75% το 15ετές ομόλογο της Κύπρου

«2,8% ;;; Έννεν λλίον καμπόσα;»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  15:04

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X