ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:06
 

Συζήτηση αρμοδίων φορέων για το λιμανάκι στο Λατσί

Το έργο έγινε σε τρεις φάσεις με διαφορετικούς διαγωνισμούς και είχε συνολικό κόστος €330.000.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εκτενής συζήτηση για τα θέματα, τα οποία αφορούν το λιμάνι του Λατσιού, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δήμαρχου Πόλης Χρυσοχούς, Γιώτη Παπαχριστοφή, συνοδευόμενου από τον Αντιδήμαρχο, Λευτέρη Παναγή και του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δ.Σ., της Διευθύντριας της Αρχής Λιμένων, Ανθής Κληρίδη και του Υπεύθυνου του Οικονομικού Τμήματος της Αρχής Λιμένων, κατά τη συνάντησή τους στις 12 Ιουνίου 2018.

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, η Αρχή Λιμένων ενημέρωσε το Δήμο για τα πιο κάτω θέματα: Ολοκλήρωση ξύλινου καταστρώματος συνολικού μήκους 174 μέτρων εσωτερικά του προσήνεμου κυματοθραύστη για ελλιμενισμό σκαφών. Στις εργασίες συμπεριλαμβάνεται και ο δρόμος πρόσβασης από σταμπωτό σκυρόδεμα μήκους 220 μέτρων περίπου και πλάτους 6 μέτρων. Το έργο έγινε σε τρεις φάσεις με διαφορετικούς διαγωνισμούς και είχε συνολικό κόστος €330.000. Έργα που είναι υπό εξέλιξη:

1. Δημιουργία «fair weather berth” εξωτερικά του υπήνεμου κυματοθραύστη μήκους 70 μέτρων για την εξυπηρέτηση σκαφών αναψυχής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ύψος της προσφοράς είναι €208.800. η προσωρινή παραλαβή του έργου εκτιμάται να γίνει μέχρι τέλος του μήνα.

2. Εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης. Το κόστος των εργασιών θα ανέλθει στις €50.000 περίπου και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 3 μηνών.

3. Εγκατάσταση και λειτουργία σταθμού καυσίμων. Η προσφορά κατακυρώθηκε στην εταιρεία ΕΚΟ. Για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων απαιτείται Πολεοδομική άδεια και η εταιρεία έχει κάνει όλες τις αιτήσεις και ενέργειες για την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας. Θα πρέπει να σταλεί αίτημα από το Δήμο στην Πολεοδομία για αποχαρακτηρισμό του χερσαίου χώρου του λιμανιού από τη ζώνη προστασίας της παραλίας.

Έργα που προγραμματίζονται στο λιμανάκι Λατσιού

1. Κατασκευή δημοσίων αποχωρητηρίων από το Δήμο με χρηματοδότηση της Αρχής Λιμένων ποσού της τάξης των €70.000 +ΦΠΑ.
2. Αναπαλαίωση/ Αναβάθμιση και αξιοποίηση πετρόκτιστων αποθηκών από το Δήμο.
3. Συντήρηση βυθοκόρης λιμανιού με εκτίμηση κόστους €120.000.
4. Συντήρηση μεταλλικών κολονών των σταθερών προβλητών με εκτίμηση κόστους €30.000.
5. Δημιουργία στεγάστρου με δεξαμενή για εναπόθεση των sludges/bilges των σκαφών και συστήματος άντλησης λυμάτων με εκτίμηση κόστους €12.000.
6. Μελέτη για μελλοντική ανάπτυξη με επέκταση προς τα ανατολικά και δημιουργία νέας λεκάνης. Έγινε προσχέδιο και ενημερώθηκε το ΥΜΕΕ.

Με το τέλος της συνάντησης αποφασίσθηκε ο δήμος να αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών με αίτημα τη χρηματοδότηση της μελέτης βιωσιμότητας για την επέκταση του λιμανιού του Λατσιού καθώς επίσης ο δήμος να δώσει τις προτάσεις του στην Αρχή Λιμένων για το χερσαίο χώρο και τη λειτουργία του λιμανιού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση