ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:57
 

Τελέστηκε το 11ο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α’

«Να αποτιμήσουμε ακροθιγώς το έργο του, σκεπτόμενοι το παρόν και διαβλέποντας το μέλλον της Εκκλησίας» δήλωσε ο Επίσκοπος Μεσαορίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, το εντέκατο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄.
 
Στον επιμνημόσυνο λόγο του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος είπε ότι η παρέλευση έντεκα ετών από την ημέρα εκδημίας του, στις 22 Δεκεμβρίου 2007, «μάς βοηθά όλους, προσευχόμενοι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και δικαίων, να αναδείξουμε τον κύκλο της πορείας του προς τον Αποστολικό θρόνο της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου».
 
«Να αποτιμήσουμε ακροθιγώς το έργο του, σκεπτόμενοι το παρόν και διαβλέποντας το μέλλον της Εκκλησίας και της πατρίδας μας στο σύγχρονο κόσμο. Αταλάντευτος στόχος του ήταν η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, η ανεύρεση των αγνοουμένων, η απελευθέρωση της πατρίδας και η επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους, σε συνθήκες ελευθερίας και αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αγωνίστηκε με σθένος για το κύρος της Εκκλησίας και τη δικαίωση της πατρίδας και αντιμαχόμενος σε βέλη προερχόμενα πανταχόθεν, άλλοτε ορατά και άλλοτε αόρατα», πρόσθεσε.
 
Καταλήγοντας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος είπε ότι η Εκκλησία  και τα Μοναστήρια της Κύπρου κράτησαν, μέσα στους αιώνες δουλείας, την παιδεία και τη μόρφωση των νέων και προσέφεραν ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς στον κυπριακό λαό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X