ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:53
 

Τελέστηκε το 11ο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α’

«Να αποτιμήσουμε ακροθιγώς το έργο του, σκεπτόμενοι το παρόν και διαβλέποντας το μέλλον της Εκκλησίας» δήλωσε ο Επίσκοπος Μεσαορίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τελέστηκε σήμερα στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, στη Λευκωσία, το εντέκατο ετήσιο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄.
 
Στον επιμνημόσυνο λόγο του, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος είπε ότι η παρέλευση έντεκα ετών από την ημέρα εκδημίας του, στις 22 Δεκεμβρίου 2007, «μάς βοηθά όλους, προσευχόμενοι ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύσει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και δικαίων, να αναδείξουμε τον κύκλο της πορείας του προς τον Αποστολικό θρόνο της καθ’ ημάς Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου».
 
«Να αποτιμήσουμε ακροθιγώς το έργο του, σκεπτόμενοι το παρόν και διαβλέποντας το μέλλον της Εκκλησίας και της πατρίδας μας στο σύγχρονο κόσμο. Αταλάντευτος στόχος του ήταν η αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων, η ανεύρεση των αγνοουμένων, η απελευθέρωση της πατρίδας και η επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους, σε συνθήκες ελευθερίας και αποκατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αγωνίστηκε με σθένος για το κύρος της Εκκλησίας και τη δικαίωση της πατρίδας και αντιμαχόμενος σε βέλη προερχόμενα πανταχόθεν, άλλοτε ορατά και άλλοτε αόρατα», πρόσθεσε.
 
Καταλήγοντας, ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος είπε ότι η Εκκλησία  και τα Μοναστήρια της Κύπρου κράτησαν, μέσα στους αιώνες δουλείας, την παιδεία και τη μόρφωση των νέων και προσέφεραν ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς στον κυπριακό λαό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X