ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:00
 

Τέθηκαν οι βάσεις για τη σύσταση Υφυπουργείου Πολιτισμού

Αυτό ανέφερε ο υπουργός σε ειδική συνεδρία του Δ.Σ. του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε συνάντηση του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη και του Δ.Σ. του ΘΟΚ μεταξύ άλλων ο κ. Χαμπιαούρης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι τέθηκαν οι βάσεις για τη σύσταση Υφυπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θα είναι η ομπρέλα όλων των πολιτιστικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ Υπουργείου και ΘΟΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχει καλή θέληση και από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ και από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, «μετά από τη συνάντησή μας αυτή, εγκαινιάζεται ανοικτή γραμμή επικοινωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι συμφωνήθηκε να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα,  «ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα σχέδιο δράσης και να αντεπεξέλθουμε στα ζητήματα που απασχολούν τον ΘΟΚ».

Η συνάντησή του με το Δ.Σ. του ΘΟΚ «δεν είχε τυπικό χαρακτήρα, είχε χαρακτήρα ουσίας και κατά τη διάρκειά της έχω ενημερωθεί για πολλά θέματα που αφορούν στον ΘΟΚ και έχουμε εγκαινιάσει μια ισχυρή συνεργασία για να προσπαθήσουμε να δώσουμε μια νέα δυναμική προώθηση αναφορικά με τα θεατρικά δρώμενα στον τόπο». Καταλήγοντας, ο υπουργός Παιδείας, είπε ότι «θα δούμε εκτενέστερα, σε μεταγενέστερο στάδιο, επί μέρους ζητήματα, όπως είναι το Σχέδιο Επιχορηγήσεων ‘Θυμέλη’», το οποίο διαχειρίζεται ο ΘΟΚ.


Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ Γιάννης Τουμαζής, δήλωσε, επίσης στο ΚΥΠΕ, ότι «μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από τη συνάντηση και είδαμε έναν υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού με κέφι και όρεξη να εγκύψει πάνω στα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και είμαστε σίγουροι για τη συνέχιση της πολύ ουσιαστικής συνεργασίας». Ο κ. Τουμαζής τόνισε επίσης ότι  ο ΘΟΚ είναι ο μόνος ημικρατικός οργανισμός που ασχολείται με τον πολιτισμό και δη το θέατρο και είναι σίγουρος ότι ο Οργανισμός θα έχει άριστη συνεργασία, όπως είχε και με τον κ. Καδή, για να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που αφορούν το θέατρο, τη θεατρική ανάπτυξη και εν γένει το πολιτιστικό τοπίο της Κύπρου.

«Ήταν ένα καλωσόρισμα και μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, παρόλο που με τον Υπουργό Παιδείας, είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Σχολής Τυφλών ‘Απόστολος Βαρνάβας’, δήλωσε, κλείνοντας, ο Γιάννης Τουμαζής.

Στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ με τον Υπουργό Παιδείας, συμμετείχε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού, Σάββας Κυριακίδης.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Πολιτισμός: Τελευταία Ενημέρωση