ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:38
 

Τεχνητή κρίση στη Δένεια βλέπει το «ΥΠΕΞ» στα Κατεχόμενα

Με γραπτό ανακοινωθέν τοποθετείται η τ/κ πλευρά για τις εξελίξεις στην Δένεια

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Με γραπτή ανακοίνωση τοποθετείται το «Υπουργείο Εξωτερικών» σχετικά με τις εξελίξεις στην Δένεια. Η γραπτή ανακοίνωση του «ΥΠΕΞ» βασίζεται σε πληροφόρηση από τους κατοίκους του χωριού Φύλλια και τον τουρκικό στρατό.

Τι συνέβη χθες;

Το «ΥΠΕΞ» αναφέρει ότι στις 20 Νοεμβρίου 2018, 11 Ελληνοκύπριοι με έξι πολιτικά οχήματα συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους, παραβίασαν την Πράσινη Γραμμή και προσέγγισαν το «σύνορο» της «ΤΔΒΚ». Ο τουρκικός στρατός ενημέρωσε τον ΟΗΕ για την εξέλιξη. Στη συνέχεια, ο ΟΗΕ απομάκρυνε με μεγάλη δυσκολία τους Ε/κ από την περιοχή.

Σύμφωνα με το «ΥΠΕΞ», η ε/κ πλευρά, ακολουθώντας ένα νέο σχέδιο, επιχειρεί να αυξήσει την ένταση στην περιοχή Φύλλια-Δένεια. «Γίνεται κατανοητό ότι για αυτόν τον σκοπό υποκινούνται κάποιοι Ε/κ για να παραβιάσουν την ενδιάμεση ζώνη και το σύνορο της ΤΔΒΚ», υπογραμμίζεται στο τ/κ ανακοινωθέν.

Η απόπειρα των Τ/κ

Στη συνέχεια, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ΟΗΕ εμπόδισε ομάδα Τ/κ που ήθελαν να προσευχηθούν σε τέμενος που παραμένει στην Πράσινη Γραμμή. Αυτή η ομάδα επιχείρησε να φτάσει στο σημείο χρησιμοποιώντας τον δρόμο Φύλλια-Δένεια.

Στις 17 Νοεμβρίου 2018, μια ομάδα 15-20 ατόμων, συνοδευόμενη από ομάδα Ε/κ δημοσιογράφων και κάμεραμαν, παραβίασε την Πράσινη Γραμμή και διαδήλωσε σε κοντινή απόσταση από τα εδάφη της «ΤΔΒΚ». Η ομάδα απομακρύνθηκε από την περιοχή από δύο στρατιώτες του ΟΗΕ.

Οι δηλώσεις του Αγγελίδη και το συμπέρασμα των Τ/κ

Στις 18 Νοεμβρίου ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, υποστηρίζοντας την άποψη ότι εμποδίζονται E/κ αγρότες που επιθυμούν να καλλιεργήσουν περιοχές στην Πράσινη Γραμμή. Σύμφωνα με τον ίδιο, την όλη υπόθεση επιμελείται με αποτελεσματικό τρόπο το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στο τέλος, η τ/κ πλευρά αναφέρει τα εξής: «Αυτή η ανακοίνωση και όσα διαδραματίζονται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, δείχνουν ότι η ε/κ πλευρά καταβάλλει προσπάθεια για να δημιουργήσει μια τεχνητή κρίση στην περιοχή με βάση ενός σχεδίου. Παρακολουθούμε με ψυχραιμία τις εξελίξεις και καλούμε την ε/κ πλευρά να πάψει να χρησιμοποιεί τους κατοίκους των χωριών για την δική τους προπαγάνδα».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση