ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:51
 

Θα συνεχίσει να αυξάνεται η τιμή του ρεύματος προειδοποιεί ο ΣΑΕΚ

Θα συνεχίσει η αύξηση αν δεν ανοίξει η αγορά ηλεκτρισμού

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος θα συνεχίσει να αυξάνεται εάν δεν ανοίξει η αγορά ηλεκτρισμού και συνεχιστεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο, προειδοποίησε ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου.
 
Σε συνάντηση που είχε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσης των προβλημάτων του τομέα και μείωσης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.
 
Ο ΣΑΕΚ ανέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι υπάρχουν σοβαρά κενά στο υφιστάμενο σχέδιο προώθησης των έργων από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) με τελική κατάληξη την Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού (ΑΑΗ) αλλά και καθυστερήσεις στις διαδικασίες αδειοδότησης των έργων αυτών, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρές στρεβλώσεις και παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε μακροπρόθεσμα σε ιδιωτικό ολιγοπώλιο.
 
Παράλληλα ο Σύνδεσμος προειδοποίησε ότι θα υπάρξει αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού αφού ήδη έχει ειπωθεί δημόσια και επανειλημμένα από το Υπουργείο Ενέργειας αλλά και τη ΡΑΕΚ ότι σε αυτό το μεταβατικό στάδιο θα λειτουργήσει η αγορά ηλεκτρισμού, όμως δεν θα ανοίξει στην πραγματικότητα.
 
Σημειώνεται ότι ο ΣΑΕΚ έχει εισηγηθεί στο Υπουργείο Ενέργειας να ανοίξει άμεσα νέο ξεχωριστό σχέδιο για την αιολική ενέργεια της τάξης των 60MW με τη μέθοδο του μειοδοτικού διαγωνισμού, με υψηλό ποσό εγγυητικής πιστής εκτέλεσης των έργων και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων βάσει των στόχων του 2020.
 
Την ίδια ώρα επανέλαβε την εισήγησή του για δημιουργία Υφυπουργείου ΑΠΕ και Κλιματικής Αλλαγής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X