ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 18:31
 

Από επιπωματισμό καρδιάς «έφυγε» η Αντρια Παρασκευά

Συνεπεία υγρής περικαρδίτιδας έδειξε η νεκροτομή της άτυχης 18χρονης

Newsroom K

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή στην σορό της 18χρονής Άντριας Παρασκευά, από το Πέρα Χωρίο Νήσου, η οποία έχασε την ζωή της ξαφνικά την Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με τα όσα μας ανάφερε η ιατροδικαστής Αγγελική Παπέττα ο θάνατος της 18χρονης προήλθε από επιπωματισμό καρδιάς συνεπεία υγρής περικαρδίτιδας, που συμβαίνει όταν ο σάκος της καρδιάς γεμίζει υγρό. Σε περιπτώσεις επιπωματισμού, η καρδιά ασφυκτιά λόγω του αυξημένου υγρού και δεν συσπάται σωστά με αποτέλεσμα να σταματήσει

Τέλος οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δείξουν ποιος ιός ή βακτήριο προκάλεσε την περικαρδίτιδα

Θυμίζουμε ότι η 18χρονη ήταν φοιτήτρια στο εξωτερικό και βρισκόταν αυτές τις μέρες στην Κύπρο για να περάσει με την οικογένεια της τις εορτές του Πάσχα. Τις τελευταίες μέρες παρουσίαζε συμπτώματα γρίπης με τους γονείς της να αναφέρουν ότι δεν αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

Τι είναι η περικαρδίτιδα

Η καρδιά περιβάλλεται ολόκληρη εξωτερικά από το περικάρδιο, ένα λεπτό ινώδη υμένα (μεμβράνη) που μοιάζει με σάκο. Το περικάρδιο αποτελείται από δύο χιτώνες-πέταλα, έναν προσκολλημένο στην καρδιά και έναν ελεύθερο. Μεταξύ τους σχηματίζεται μία κοιλότητα που ονομάζεται περικαρδιακή κοιλότητα, και φυσιολογικά περιέχει μια μικρή ποσότητα διαυγούς υγρού. Η φλεγμονή του περικαρδίου αναφέρεται ως περικαρδίτιδα και συχνά έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής του υγρού.

Ανάλογα με το χρόνο της παρουσίασης και της διάρκειας, η περικαρδίτιδα χωρίζεται σε οξεία και χρόνια μορφή. Η οξεία περικαρδίτιδα είναι πιο κοινή από ό τι χρόνια περικαρδίτιδα. Οι ήπιες περιπτώσεις ενδέχεται να βελτιωθούν από μόνες τους. Η θεραπεία για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιλαμβάνει φάρμακα και, σπανίως, χειρουργική επέμβαση. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο κίνδυνος από μακροχρόνιες επιπλοκές.

Η ποσότητα υγρού που περιέχεται στο περικάρδιο μπορεί να αυξηθεί, προκαλώντας αυτό που ονομάζεται περικαρδιακή συλλογή. Η περικαρδίτιδα μπορεί να είναι ξηρή ή υγρή λόγω συγκέντρωσης υγρού στην περικαρδική κοιλότητα.

Το πιο κοινό σύμπτωμα που προκαλείται από περικαρδίτιδα είναιπόνος στο στήθος, ο οποίος εντοπίζεται στο μέσο του στέρνου, είναι έντονος και συνεχής σε σημείο που ο ασθενής δυσκολεύεται να ξαπλώσει, ενώ ελαττώνεται στην καθιστή θέση.

Πηγή: 24news

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X