ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τη λύπη της για την κατάσταση στο ΓΝ Λευκωσίας εκφράζει η ΠΟΣΠΦ

«Η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή καταδεικνύει τα λάθη και τις ελλείψεις του συστήματος»

Newsroom K

Τη λύπη της για την κατάσταση η οποία επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας καθώς και για τα άκρως απογοητευτικά ευρήματα της πρόσφατης έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, εκφράζει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).

Με σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι η κατάσταση ανησυχεί ιδιαίτερα το κίνημα των ασθενών, αφού το νοσοκομείο της Λευκωσίας, το μεγαλύτερο και το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο του κρατικού τομέα, θα έπρεπε να αποτελεί την κορωνίδα των παροχών υγείας στην Κύπρο.

«Η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αφού καταδεικνύει τα λάθη και τις ελλείψεις του συστήματος και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους με την αναγκαία σοβαρότητα και υπευθυνότητα» προστίθεται.

Συμπληρώνεται ότι θα πρέπει να αποτελέσει εργαλείο για διόρθωση των λαθών και των κενών, καθώς και για τη βελτίωση των διαδικασιών της παρακολούθησης και του ελέγχου προς όφελος των ασθενών

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, πολλά σημεία της έκθεσης αποτελούν διαπιστώσεις της ΠΟΣΠΦ και διαχρονικά προβλήματα τα οποία η ΠΟΣΠΦ επεσήμανε και δημοσιοποίησε επανειλημμένα. «Αυτός ήταν και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ως ασθενείς έχουμε ταχθεί υπέρ της οικονομικής και διοικητικής αυτονόμησης των νοσοκομείων, όπως αυτή έχει ψηφισθεί από την Ολομέλεια της Βουλής» αναφέρεται.

Τέλος, σημειώνεται ότι θα πρέπει όλοι να εργαστούν για την επιτυχία της αυτονόμησης και θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι μέσα από τον εκσυγχρονισμό και την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων θα υπάρχει χρηστή διοίκηση, παρακολούθηση, στενός έλεγχος και βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται προς όφελος του πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη τα σπουδαία για την Παιδεία

«Οι γονεις και ολος ο υπολοιπος κοσμος περιμενει απο τον υπουργο, την κυβερνηση ή τον οποιονδηποτε μεσολαβητη ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  04:48

Γεμίζει παράνομους μετανάστες η Κύπρος

«ΑΜΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:31

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση