ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων επλήγη κατά 30%

Τα τελευταία 6 χρόνια σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ζημιά που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι τα τελευταία 6 χρόνια έχει πλήξει πέραν από το 30% του βιοτικού τους επιπέδου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), με αφορμή την ολοκλήρωση του 2018.

Αναφέρει ότι παρ’ όλους τους αγώνες που οργάνωσε η ΕΚΥΣΥ (23 εκδηλώσεις διαμαρτυρίας) και τα έντονα διαβήματα που έχει κάνει, δυστυχώς η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στους συνταξιούχους και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού με κοινωνική αναλγησία.

« Η κυβέρνηση για να παρουσιάζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ή και πλεονασματικούς, αφαίρεσε αρκετά εκατομμύρια από τις κοινωνικές παροχές. Από τους συνταξιούχους αφαίρεσε 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο περίπου (συνολικά 600 εκατ. στα 6 χρόνια), ενώ πάρα πολλές αποκοπές έκανε στο τομέα της υγείας με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να έχουν γονατίσει και να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς», αναφέρει.

Προσθέτει ότι τα ψίχουλα που παραχωρεί λίγες μέρες πριν από εκλογές δεν την απαλλάσσουν από τις σοβαρές της ευθύνες και τα σοβαρά προβλήματα που έχει δημιουργήσει προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, αρκετοί από τους οποίους υποφέρουν.

Στο διάστημα αυτό, αναφέρεται επίσης, η ΕΚΥΣΥ ήταν καθημερινά δίπλα στους ηλικιωμένους , ιδιαίτερα σε αυτούς που είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας και στους ηλικιωμένους που έχασαν το δικαίωμα για φροντίδα ύστερα από την αλλαγή των κριτηρίων που αυθαίρετα αποφάσισε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, όπως επίσης και για τις χρονοβόρες διαδικασίες για την εξέταση των αιτήσεων τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τούρκων υπουργών και εντολή τερματισμού της εισβολής

«Σιγά τα ωά»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:21

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X