ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:00
 

To Δίκτυο Γυναικών του Παγκυπρίου τίμησε την Μ. Σίγκα

Τιμήθηκε για το 2018 ως «Γυναίκα της Χρονιάς»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την πρώτη Ελληνοαμερικανίδα περιφερειακή εισαγγελέα της πολιτείας Νέας Υόρκης, Μαντλίν Σίνγκας, τίμησε με τη διάκριση «Γυναίκα της Χρονιάς 2018», το Δίκτυο Γυναικών του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής, στη διάρκεια του ετήσιου δείπνου του. Οι τρεις παρόντες Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί, ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά κι ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης, μίλησαν θερμά για την επιστημονική κατάρτιση και τους αγώνες της περιφερειακής εισαγγελέως της Κομητείας Νάσο, για θέματα που αφορούν την προστασία των πολιτών και ιδίως των γυναικών.

Στην βοήθεια και συμπαράσταση που της προσέφερε η κυπριακή παροικία Νέας Υόρκης στον προεκλογικό της αγώνα, αναφέρθηκε αποδεχόμενη τη διάκριση, η Μαντίλ Σίνγκας, μνημονεύοντας ιδιαίτερα το Ντίνο Ιορδάνου, το Νίκο Μούγιαρη, τον Φίλιπ Κρίστοφερ και άλλους, ευχαριστώντας τους γιατί πρώτα και κύρια πίστεψαν σ’ αυτή.

«Καταλαβαίνω καλύτερα το πρόβλημα της Κύπρου, για έναν ακόμη λόγο. Γιατί οι γονείς μου είναι από την Ήπειρο και τη Βόρειο Ήπειρο», είπε, μιλώντας παράλληλα και για τις αναμνήσεις της από τους αγώνες της Ομογένειας για την Κύπρο, ενθυμούμενη τον πατέρα της να πηγαίνει στα συλλαλητήρια στην Ουάσιγκτον αμέσως μετά την τουρκική εισβολή.

Αναφερόμενη στη δουλειά της, είπε πως ως εισαγγελέας προσπαθεί να είναι η φωνή των ανθρώπων που δεν έχουν και αγωνίζεται για να αισθάνονται οι γυναίκες ασφαλείας στην κοινωνία.

«Υπάρχουν γυναίκες που κακοποιούνται απλά επειδή είναι γυναίκες. Γι’ αυτό σας συγχαίρω – είπε απευθυνόμενη στην πρόεδρο του Δικτύου Γυναικών Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου – γιατί αναδεικνύετε τα γυναικεία προβλήματα».

Είπε ότι στην Εισαγγελία του Νάσο το 60% του προσωπικού είναι γυναίκες, ενώ κατέληξε λέγοντας πως ποτέ δεν θα ήθελε να πει στην κόρη της ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό που η ίδια επιθυμεί.

Την τιμωμένη παρουσίασε η στενή της φίλη από τα χρόνια που ήταν συμμαθήτριες στην Αστόρια στο Bronx High School of Science, Θειάνα Ιορδάνου, μέλος του Δικτύου Γυναικών.

Παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις γυναίκες, χαρακτήρισε τη Μαντλίν Σίνγκας, η πρόεδρος του Δικτύου Γυναικών, Δρ. Φλωρεντία Χριστοδουλίδου. Αναφέρθηκε εκτενώς στις δραστηριότητες του Δικτύου, όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται για να συσπειρώσει Ελληνοαμερικανίδες, προσφέροντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες όπως μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου, παροχή συμβουλών για θέματα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και κάλυψη σε περιπτώσεις ανασφάλιστων, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Mount Sinai.

Μίλησε τέλος για τις βοήθεια του Δικτύου και της ιδίας προσωπικά στην Ομάδα Αιγαίου.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ συνεχάρη το Δίκτυο Γυναικών και την πρόεδρό του για το σημαντικό έργο που επιτελούν, καθώς και για την 43η επέτειο από την ίδρυση του σωματείου, που γιορτάστηκε με σειρά εκδηλώσεων.
Χαρακτήρισε τη Μαντλίν Σίνγκας παράδειγμα προς μίμηση για τις Ελληνοαμερικανίδες, σημειώνοντας ότι ένα ακόμη στοιχείο που έκανε σημαντικότερη τη νίκη της στις εκλογές ήταν πως δεν είναι πολιτικός.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπρο-αμερικανικών Οργανισμών, Κυριάκος Παπαστυλιανού, συνεχάρη το Δίκτυο Γυναικών για το έργο που προσφέρουν, αλλά και τη επιλογή της Μαντλίν Σίνγκας ως Γυναίκα της Χρονιάς.

«Μας εμπνέει το έργο που επιτελείτε για όλες τις Κύπριες της Αμερικής», είπε στο χαιρετισμό του ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρο στον ΟΗΕ, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, συγχαίροντας την πρόεδρο του Δικτύου για την αφοσίωσή της στον οργανισμό αλλά και στα ζητήματα του Ελληνισμού.

Αναφερόμενος εν συντομία στις εξελίξεις στο Κυπριακό είπε ότι οι προκλήσεις που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα, ενώ τέλος συνεχάρη τη Μαντλίν Σίνγκας για την αφοσίωση και δέσμευσή της στη δικαιοσύνη και στον κανόνα του δικαίου.

Μεταφέροντας το χαιρετισμό του Γενικού Προξένου της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Κούτρα, η πρόξενος Λάνα Ζωχίου είπε πως είναι πρόοδος για την κοινωνία να υπάρχουν γυναίκες όπως η Μαντλίν Σίνγκας σε υψηλές θέσεις.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης είπε ότι γνωρίζει από μαθήτρια τη Μαντλίν Σίνγκας, χαρακτηρίζοντάς την κόσμημα για την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και την Κομητεία του Νάσο.

Συνεχάρη τέλος τον πρόεδρο του Παγκυπρίου Φίλιπ Κρίστοφερ και την πρόεδρο του Δικτύου, Δρα. Χριστοδουλίδου, για το έργο τους.

Συγχαίροντας την Μαντλίν Σίνγκας, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλα Σιμωτά είπε στο σύντομο χαιρετισμό της ότι και η ίδια αγωνίζεται στο Ολμπανι για τα γυναικεία ζητήματα.

Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι στο Κουίνς υπάρχει μια καλή ομάδα Ελληνοαμερικανών πολιτικών, οι οποίοι είναι υπερήφανοι για την πρώτη περιφερειακή εισαγγελέα στο Νάσο, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις Ελληνοαμερικανίδες και όλες τις γυναίκες.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η καθηγήτρια του Κουίνς Κόλετζ, Μαρία Χατζηπολυκάρπου, ενώ το χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου μετέφερε ο επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Οι εμετοί, τα ξερατά και πιθανές θεραπείες

«η τάση προς εμετό μπορεί να προκλήθηκε απο το βούρκο στον οποίο κυλιέται ο Γενικός Εισαγγελέας »
leoegotora  |  12:54

Λιλλήκας προς Χαμπιαούρη: Θα καταψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του υπ. Παιδείας

«Για να καταψηφίσει το νόμο δε πρέπει να έχει και βουλευτές; »
LEOEGOTORA  |  12:51

Προμήνυμα διεξόδου η επαναφορά του συνδικαλιστικού χρόνου

«Εφόσον είναι αναμεμιγμένο το ΑΚΕΛ, λύση δεν θα υπάρξει!!! »
knak  |  09:06

Επαναφέρεται ο συνδικαλιστικός χρόνος στις εκπαιδευτικές οργανώσεις

«....και εσυ ζοπποβορτε κυπριακε λαε πληρωνε φορους!!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:43

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση