ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τράγκολας: Οι κίνδυνοι στο Βασιλικό δεν προμηνύουν νέο Μαρί

Η επιστολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το Βασιλικό και η άμεση λήψη μέτρων

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Σε καμία περίπτωση δεν θέσαμε το θέμα στο Βασιλικό ως ένα νέο Μαρί, διαβεβαίωσε στην «Κ» ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, αναφερόμενος στις δηλώσεις του για τις σωρούς ανακυκλώσιμων υλικών στην περιοχή Βασιλικού και τους κινδύνους για τυχόν πυρκαγιές.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τράγκολας παρευρέθη σε συνεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος, όπου έθεσε εκ νέου το ζήτημα πως στην περιοχή του Βασιλικού εξακολουθούν να υπάρχουν δύο τεράστιοι σωροί από κομποστοποιημένα μέταλλα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ενόψει της συνεδρίας της Επιτροπής Περιβάλλοντος την Τετάρτη, ο κ. Τράγκολας απέστειλε επιστολή στην Βουλή μέσα από την οποία επεξηγούσε τους λόγους που υπάρχουν και υπάρχει η πιθανότητα να ξεσπάσει πυρκαγιά τεραστίων διαστάσεων και ζημιών στην περιοχή του Βασιλικού. «Ως Πυροσβεστική Υπηρεσία θεωρήσαμε σωστό, στα πλαίσια της πρόληψης των πυρκαγιών, να θέσω ξανά ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών το θέμα», ανέφερε.

Σε καμία περίπτωση δε θέσαμε το θέμα ως ένα νέο Μαρί, αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, τόνισε ο κ. Τράγκολας. Αυτό που ανησυχεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως ανέφερε ο κ. Τράγκολας, είναι ότι από την ανάπτυξη των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κατά τη θερινή περίοδο υπάρχει το ενδεχόμενο αυτανάφλεξης κάποιων υλικών. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην εμπειρία που έζησαν πέρσι όταν στην περιοχή ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε ελαστικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Την Πέμπτη λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος και της Πυροσβεστικής επισκέφθηκαν και αξιολόγησαν την περιοχή, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση και με άλλες υπηρεσίες στην περιοχή, έτσι ώστε να εντοπιστούν και να ληφθούν άμεσα μέτρα και να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Όπως σημείωσε στην «Κ» ο κ. Τράγκολας, τα μέτρα θα ληφθούν σε συνεργασία με τις ιδιωτικές εταιρείες στις οποίες ανήκουν οι εγκαταστάσεις και οι σωροί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Βασιλικού διασφαλίζεται με την παρουσία ενός πυροσβεστικού οχήματος ενώ παράλληλα προγραμματίζεται η λειτουργία μόνιμου πυροσβεστικού σταθμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Κωνσταντίνας Χατζηανδρέα

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση