ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Παρατείνεται το αδιέξοδο στην παιδεία

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρία την Κυριακή, για λήψη των τελικών τους αποφάσεων

Του Νικόλα Πέτρου

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, κατά την οποία συζήτησαν τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά την 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, τις πρωτοβουλίες από συντεχνίες και οργανωμένους γονείς για άρση του αδιεξόδου από την κρίση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς και τα επόμενα βήματα τους. Σε δηλώσεις προέβη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρει πως, «οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και την όλη κατάσταση όπως αυτή έχει, μέχρι σήμερα διαμορφωθεί, μελετούν και αξιολογούν τόσο την Πρόταση της ΣΕΚ όσο και άλλες πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, με την προσδοκία, να εξευρεθεί η καταλληλότερη προσωρινή διέξοδος από το αδιέξοδο και η ομαλοποίηση της κατάστασης». Ενώ σημείωσε, ότι, οι εκπαιδευτικές θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρία την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, για λήψη των τελικών τους αποφάσεων.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του πρόεδρου της ΠΟΕΔ:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοινή συνεδρία των Διοικητικών Συμβουλίων των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ μετά και την ολοκλήρωση της 48ωρης απεργίας, προκειμένου να συζητήσουν και να αξιολογήσουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα και να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματά τους.

Η ενότητα και η συμπόρευση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων είναι δεδομένη και οπωσδήποτε αποτελεί και απαίτηση του εκπαιδευτικού κόσμου. Η πρωτοφανής ενότητα αποτελεί τη δύναμη των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια προάσπισης του Δημόσιου Σχολείου από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Επίσημης Πλευράς, όπως αυτές εκδηλώθηκαν από τις 4 Ιουλίου 2018 και οποιεσδήποτε άλλες, πιθανό, να επιχειρηθούν στο μέλλον.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ εκφράζουν τις θερμότατες ευχαριστίες τους στον περήφανο εκπαιδευτικό κόσμο που τους τελευταίους μήνες γράφει τη δική του ιστορία τόσο στα εκπαιδευτικά δρώμενα του τόπου, αλλά και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλες οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν έχουν στεφθεί με απόλυτη και αξιοθαύμαστη επιτυχία για τα κυπριακά δεδομένα.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και την όλη κατάσταση όπως αυτή έχει, μέχρι σήμερα διαμορφωθεί, μελετούν και αξιολογούν τόσο την Πρόταση της ΣΕΚ όσο και άλλες πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, με την προσδοκία, λαμβάνοντας υπόψη την εντεινόμενη κρίση στη Δημόσια Εκπαίδευση και την κρισιμότητα των στιγμών, να εξευρεθεί η καταλληλότερη προσωρινή διέξοδος από το αδιέξοδο και η ομαλοποίηση της κατάστασης. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για έναρξη του επιβαλλόμενου θεσμικού διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα της Εκπαίδευσης που θα την αναβαθμίσουν ποιοτικά.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρία την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018, για λήψη των τελικών τους αποφάσεων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση