ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:35
 

Υπ. Εργασίας: Περίπου 2,5 χιλ. οι εκκρεμούσες αιτήσεις για ΕΕΕ

Στην πλειοψηφία τους αφορούν πρόσωπα που έχουν ήδη υποβάλει στο παρελθόν ή έχουν απορριφθεί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εξέταση περί τις 2.500 αιτήσεις για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι οποίες έχουν παραληφθεί τους τελευταίους μήνες και αφορούν, στην πλειοψηφία τους, πρόσωπα τα οποία έχουν ήδη υποβάλει μία ή περισσότερες αιτήσεις στο παρελθόν και έχουν απορριφθεί, επειδή δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις της νομοθεσίας για να καταστούν δικαιούχοι.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το οποίο απαντά σε σημερινά δημοσιεύματα σε σχέση με ΕΕ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τη σχετική με το θέμα έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι αιτήσεις για παροχή ΕΕΕ, πριν εγκριθούν ή απορριφθούν, με βάση τη νομοθεσία υπόκεινται σε διεξοδικούς ελέγχους, με ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη όλων των ικανών προς εργασία αιτητών στην αγορά εργασίας».

Επομένως, «κατά την εξέταση αιτήσεων που υποβάλλονται από άνεργα, αλλά ικανά προς εργασία πρόσωπα, δίδεται προτεραιότητα στην εξεύρεση και παραπομπή των προσώπων αυτών σε κατάλληλες θέσεις εργασίας, πριν από την περαιτέρω εξέταση της αίτησης για παροχή ΕΕΕ».

Σημειώνεται από το Υπουργείο Εργασίας, «ότι ο έλεγχος της διαδικασίας εξέτασης αιτήσεων για το ΕΕΕ, προέκυψε μετά από συνάντηση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου με την ανώτατη διοίκηση του Υπουργείου κατά την οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων προσδιορίζοντας το συγκεκριμένο ζήτημα ως προτεραιότητα για το Υπουργείο Εργασίας».

Το Υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «βρίσκεται σε εποικοδομητική συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, με στόχο τη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών που εφαρμόζονται και της εξυπηρέτησης του πολίτη».

Σε αυτό το πλαίσιο «έχουν ήδη υλοποιηθεί πολλές από τις εισηγήσεις που έχουν προταθεί αλλά και επιπρόσθετα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο για βελτίωση των διαδικασιών που εφαρμόζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Κόκκινο Γεωργιάδη για τη μείωση φορολογίας στα καύσιμα

«Mήπος ο κύριος θέλει να γίνε της... Γαλλίας???!!!»
ΑΚΑ  |  21:29

ΓεΣΥ: Εμμένει στη θέση του για άσκηση της ιδιωτικής ιατρικής ο ΠΙΣ

«Yπουργέ, ο ιστάμενος στα αριστερά σου γιατρός δεν επιθυμεί να δει το ΓΕΣΥ να εργάζεται, αν δεν το ...»
ΑΚΑ  |  08:53

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση