ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ. Εργασίας: Προωθεί την ενσωμάτωση αναπήρων στην κοινωνία

Μέλημα του Υπουργείου να προστατεύονται οι εργαζόμενοι από ατυχήματα στις κρίσιμες υποδομές

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η πολιτική του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον τομέα της κοινωνικής προστασίας και ενσωμάτωσης ατόμων με αναπηρίες στηρίζεται στις αρχές της διασφάλισης της ισότητας των ευκαιριών, της ίσης μεταχείρισης και της καταπολέμησης των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρίες, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της στο 19ο συνέδριο της Παγκύπριας Οργάνωσης Αποκατάστασης Αναπήρων, τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους της η Διευθύντρια του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίας, Χριστίνα Φλουρέντζου, η Υπουργός αναφέρει πως «ο δρόμος που οδηγεί στην πραγμάτωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους είναι αναπόφευκτα μακρύς και συχνά γίνεται και επίπονος».

Πρόσθεσε ότι «σημασία έχει η αναγνώριση τόσο των θετικών μας δράσεων και αποτελεσμάτων, όσο και των αδυναμιών μας, ώστε με συνεργασία και εποικοδομητικό πνεύμα να προχωρούμε προς τα εμπρός».

Η κ. Αιμιλιανίδου, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε ότι «στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνωρίζουμε και στηρίζουμε τη συνεισφορά του εθελοντικού κινήματος στον τομέα της παροχής προγραμμάτων που έχουν στόχο τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού».

Για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, επιχορηγούμε μέσω του «Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας για την παροχή Χορηγίας σε Οργανώσεις των Ατόμων με Αναπηρίες» προγράμματα για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μας.

Για την Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων, η κ. Αιμιλιανίδου, είπε ότι «η παρουσία της είναι έντονα αισθητή στη μικρή κοινωνία της Κύπρου και η συμβολή της είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, στην επίτευξη υψηλότερου επίπεδου διαβίωσης για τους πολίτες με κινητικά προβλήματα και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στον τόπο μας».

Κλείνοντας διαβεβαίωσε «ότι θα έχετε πάντα την προσωπική μου στήριξη και συμπαράσταση καθώς και τη στήριξη των επί μέρους Τμημάτων του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για ένα καλύτερο, αξιοπρεπές μέλλον για τα άτομα που εξυπηρετείτε».

Μέτρα προστασίας πολιτών από κρίσιμες υποδομές

Πολιτική του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι «η προστασία των εργαζομένων, του κοινού και του περιβάλλοντος από τυχόν ατυχήματα στις κρίσιμες υποδομές, τα οποία, λόγω του είδους των χημικών ουσιών και του μεγέθους των εγκαταστάσεων, μπορούν να έχουν επιπτώσεις σε μεγάλη κλίμακα», αναφέρει η Υπουργός Εργασία Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η Υπουργός, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, είπε ότι «ο κίνδυνος πρόκλησης τέτοιων ατυχημάτων συνίσταται στη δυνατότητα απελευθέρωσης ή και δημιουργίας μεγάλων ποσοτήτων επικίνδυνων ουσιών που στη συνέχεια θα προκαλούσαν βλάβες στην υγεία των εργαζομένων και του ευρύτερου πληθυσμού, στο περιβάλλον καθώς και οικονομικές ζημιές».

Πρόσθεσε ότι «το Υπουργείο Εργασίας, μέσω του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, εμπλέκεται στις Κρίσιμες Υποδομές που υπάγονται στον τομέα της ενέργειας και ειδικότερα στους υποτομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».

Όπως είπε η κ. Αιμιλιανίδου, «το νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζει το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας είναι πλήρως εναρμονισμένο με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, ενώ το κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό επιβλέπει την εφαρμογή της νομοθεσίας απαιτώντας από τους διαχειριστές των εγκαταστάσεων την υποβολή διαφόρων εγγράφων και πραγματοποιώντας τακτικές επιθεωρήσεις».

Συνέχισε λέγοντας ότι «ως Υπουργείο, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων στους τομείς στους οποίους εμπλεκόμαστε, ώστε να προωθούνται έγκαιρα τα κατάλληλα μέτρα για χειρισμό των διαφόρων καταστάσεων».

Καταλήγοντας, η Υπουργός Εργασίας δήλωσε σίγουρη ότι «τα θέματα που θα καλυφθούν στο Συνέδριο θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους ειδικούς στον χώρο προς όφελος όλων των επηρεαζόμενων».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση