ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπ.Εργασίας: Ευθύνη της πολιτείας η προστασία των παιδιών

Το Υπουργείου Εργασίας θα εργαστεί συστηματικά για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα ζωής των παιδιών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τεράστια είναι η ευθύνη της πολιτείας αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα για την προστασία και τη στήριξη των παιδιών, και τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσής τους με συγκεκριμένες δράσεις, ιδιαίτερα στις σύγχρονες οικονομικές συνθήκες, δήλωσε την Τρίτη η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε χαιρετισμό της στα εγκαίνια της Παιδικής Στέγης Λευκωσίας.

Σε ομιλία της την οποία ανέγνωσε εκ μέρους της ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Ασσιώτης, η κ. Αιμιλιανίδου επανέλαβε τη δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας, «να εργαστεί συστηματικά, με τρόπο ώστε σταδιακά να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα ζωής των παιδιών, στη βάση των αρχών της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού και των σχετικών συστάσεων των Προαιρετικών Πρωτοκόλλων της Σύμβασης».

Η Υπουργός Εργασίας είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ότι «σε μια εποχή κατά την οποία τα σύγχρονα σύνθετα και περίπλοκα κοινωνικά προβλήματα έχουν δημιουργήσει νέους κινδύνους, προκλήσεις και απαιτήσεις, που περισσότερο από όλους απειλούν τα παιδιά, είναι απόλυτα αναγκαία και επείγουσα η ευαισθητοποίηση όλων ως προς την αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών».

Πρόσθεσε ότι «μέσα σε αυτές τις συνθήκες ολοκληρώθηκε το έργο της μερικής ανακαίνισης της Παιδικής Στέγης Λευκωσίας, το οποίο υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την ευγενική προσφορά προσωπικοτήτων, που έμπρακτα αποδεικνύουν την ιδιότητά τους ως εθελοντές».

Για την κοινωνία των πολιτών, η κ. Αιμιλιανίδου, είπε ότι αποτελεί ένα θεσμό που αναδεικνύει και λαμπρύνει την ιδιότητα του πολίτη μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και επιτρέπει στο άτομο-μονάδα να συμβάλει στη διαχείριση θεμάτων που αφορούν την κοινωνία σε βαθμό κατά πολύ μεγαλύτερο από τον αναλογούντα σε κάθε μέλος του συνόλου».

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον δωρητή και εθελοντή, Γιάννη Χριστοδούλου, και το Ίδρυμά του «Yianis Christodoulou Foundation», για τη γενναιόδωρή τους προσφορά, σημειώνοντας πως «ως Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκφράζουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό μας σε τέτοιες πρωτοβουλίες».
(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΜΚ)

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«Αντί να παραιτηθεί για σκοπούς ευθιξίας (και όχι μόνο) κατηγορεί άλλους ο κ Αλέκος. Έλεος σε αυτόν τον ...»
Γιάννος  |  13:51

Αλέκος προς Οδυσσέα: Πολύ μικρός για να μου μιλάς για εντιμότητα

«K. Γενικέ Ελεγκτή, μην πτοείσαι! Μπουχτίσαμε στην διαφθορά και τις διαπλοκές. Στείλτε τους όλους στην ...»
Γιάννος  |  11:24

Ζητά ακόμη μια θητεία ο Τάκης

«Το σύνδρομο του αναντικατάστατου κτυπά, κατά κανόνα, τους «επιτυχημένους»! Ένα πράγμα όμως πρέπει ...»
Ai Em  |  09:41

Η «μάχη» των ρωσικών γιοτ, στη Λεμεσό (βίντεο)

«Ζούμε στην εποχή που οι απατεώνες γίνονται πρότυπα επιτυχίας. »
Ai Em  |  09:29

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση