ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας: «Έφευγε και στράφηκε πίσω...»

Τι ειπώθηκε στο Κακουργιοδικείο

Newsroom K

Με αντεξέταση από την Υπεράσπιση, υπαλλήλου του Δήμου Λάρνακας που κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, συνεχίστηκε στο Κακουργιοδικείο, η δίκη του Δημοτικού Γραμματέα Λευτέρη Εμπεδοκλή.

Το πρωί ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου Δημοτικού Γραμματέα Λευτέρη Εμπεδοκλή, Νίκος Δημητρίου, αντεξέτασε τον Δημοτικό Υπάλληλο που είχε καταθέσει χθες, και ο οποίος είχε καταγγείλει την απόπειρα επηρεασμού της δικαστικής διαδικασίας.
Ο υπό διαθεσιμότητα Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας κ. Εμπεδοκλής, αντιμετωπίζει κατηγορίες σχετικές με υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου, ο μάρτυρας απάντησε ότι ο κατηγορούμενος δεν τον είχε παροτρύνει να αλλάξει οτιδήποτε από την κατάθεση του. Υποβάλλοντας την ερώτηση ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε ότι όντως ο πελάτης του είχε προσκομίσει ερωτηματολόγιο και χαρακτήρισε την ενέργεια αυτή ως επιπολαιότητα από πλευράς του κατηγορουμένου. Είπε ακόμη ότι η συζήτηση για το ερωτηματολόγιο έγινε στο τέλος της συζήτησης, κατά την αποχώρηση του Εμπεδοκλή από το κατάστημα «έφευγε και στράφηκε πίσω» είπε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι θεωρεί πως η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε γίνει προκειμένου ο κατηγορούμενος να του παραδώσει το ερωτηματολόγιο.

Προηγουμένως είχε γίνει αναφορά στην τοποθεσία όπου βρίσκεται το κατάστημα του μάρτυρα και το σπίτι του κατηγορουμένου, τα οποία χωροθετούνται διαγωνίως απέναντι.

Κατά την αντεξέταση, έγινε αναφορά και στην επίμαχη ημερομηνία της δημοσιογραφικής διάσκεψης στις 8/9/2015, που ήταν ορισμένη σε ώρα κατά την οποία, υπήρχε καταγγελία από ιδιοκτήτη κέντρου στο Μακένζι που φέρεται να του έδωσε 35000 ευρώ, προκειμένου να νομιμοποιηθούν παράνομες επεκτάσεις.

Ο συνήγορος υπεράσπισης υπέβαλε στο μάρτυρα ότι ο κατηγορούμενος ήταν παρών στη δημοσιογραφική διάσκεψη και ότι μιλούσε σε πλαϊνό γραφείο, με τη διοργανώτρια της εκδήλωσης, για την οποία γινόταν η δημοσιογραφική διάσκεψη.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι ο χώρος της διάσκεψης είναι μικρός και ότι ήταν σε θέση από εκεί όπου βρισκόταν, να βλέπει αν έμπαινε κάποιος.

Ολοκληρώνοντας την αντεξέταση ο δικηγόρος του κατηγορουμένου ρώτησε τον μάρτυρα αν είχε δει τον κατηγορούμενο στο γραφείο του, μόλις επέστρεψε από τη δημοσιογραφική διάσκεψη και ο μάρτυρας απάντησε ότι δεν τον είχε δει.

Ο μάρτυρας στη συνέχεια επανεξετάστηκε από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Άντρη Κωνσταντίνου, η οποία υπέβαλε διευκρινιστικές ερωτήσεις που αφορούσαν στη διοργάνωση δημοσιογραφικών διασκέψεων για επικείμενες εκδηλώσεις του Δήμου Λάρνακας, και για φωτογραφίες τις οποίες ο μάρτυρας αναρτούσε στο διαδίκτυο. Η Κατηγορούσα Αρχή κατέθεσε στη συνέχεια σειρά τεκμηρίων.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9-10 και 15 Οκτωβρίου, αποφάσισε το Δικαστήριο.

Πηγή:24News

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση