ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 01:00
 

Υπουργικό: Πρόσθετα επιδόματα σε εθνοφρουρούς

Η πρόταση, όπως εγκρίθηκε, έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Μαΐου 2017 και η δαπάνη για το 2017 θα ανέλθει στις 150 χιλιάδες ευρώ

Newsroom K

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά τη συνεδρία, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόσθετα επιδόματα προς εθνοφρουρούς πολύτεκνων οικογενειών και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Άμυνας να καταθέσει τους τροποποιητικούς κανονισμούς του 2018 στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση.

Ο αριθμός των δικαιούχων υπολογίζεται στους 300 εθνοφρουρούς ανά σειρά κατάταξης και το ύψος της δαπάνης ανέρχεται στις 210 χιλιάδες ευρώ για το 2018.

Η πρόταση, όπως εγκρίθηκε, έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Μαΐου 2017 και η δαπάνη για το 2017 θα ανέλθει στις 150 χιλιάδες ευρώ.

Εξήντα χιλιάδες ευρώ για τη 2016 Β’ ΕΣΣΟ και στις 90 χιλιάδες ευρώ για τη 2017 Β΄ΕΣΣΟ.
Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα, μετά από πρόταση του Υπουργού Παιδείας, τη σύναψη συμφωνίας με το Πανεπιστήμιο του Cambridge, για την πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία.

Οι λόγοι που καθιστούν αναγκαιότητα την υλοποίηση της πιστοποίησης είναι πρώτον, ότι αποτελεί οικονομικό όφελος για τις οικογένειες, αφού θα προσφέρεται η εκμάθηση και ακολούθως η πιστοποίηση των γλωσσών από το δημόσιο σχολείο. Το κόστος της εξέτασης μπορεί να καλυφθεί από το κράτος σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεύτερο, συμβάλλει στη μείωση του άγχους των παιδιών, αφού θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος το απόγευμα.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά για ένα χρόνο.

Πρόκειται για μια πολιτική που ήταν πάγιο αίτημα και επί άλλων Κυβερνήσεων.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαγνωστική εξέταση on line κατά τον Σεπτέμβριο, σε παιδιά της Α’ Γυμνασίου, εξέταση PET σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και εξέταση IGCSE στην Γ’ Λυκείου σε μαθητές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος θα ανέρχεται στις 245 χιλιάδες ευρώ και έχει ληφθεί σχετική πρόνοια στον προϋπολογισμό του Yπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το 2019».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Με νέους μάρτυρες συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό στον Στρόβολο

«Aν η δικαιοσύνη ήταν υγιής, μέχρι τώρα οι δολοφόνοι θα έπρεπε να ήταν μέσα. Όμως, έχοντας υπόψη τον ...»
ΑΚΑ  |  12:21

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Οζερσάι: Θα μπουν ειδικοί στα Βαρώσια για καταγραφή

«Eιδικούς μόνο στον τουρκομαχαλλά έσιει!!!??? »
ΑΚΑ  |  12:18

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X