ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:08
 

Ζητούν παρέμβαση Λακκοτρύπη για τη μετακίνηση πετρελαιοειδών στη Λάρνακα

Δεν θέλουν να υπάρξουν αλλαγές στα συμφωνηθέντα με τις Εταιρίες Πετρελαιοειδών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την προσωπική παρέμβαση και εμπλοκή του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη ζήτησε ο Δήμος Λάρνακας ώστε να μην υπάρξουν αλλαγές στα συμφωνηθέντα με τις Εταιρίες Πετρελαιοειδών και Υγραερίου για μετακίνηση τους από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε σήμερα Τρίτη 23 Οκτωβρίου, προς τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη αναφορικά με τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από την ακτογραμμή της Λάρνακας και περιοχής του Δήμου Λιβαδιών στην περιοχή Βασιλικού.
 
Στην επιστολή αναφέρεται ότι ο Δήμος παρακολουθεί συνεχώς με «πολλή προσοχή τις ενέργειες που γίνονται τόσο εκ μέρους της κυβερνητικής πλευράς, όσο και εκ μέρους των εταιρειών που εμπορεύονται πετρελαϊκά προϊόντα για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό. Η ενημέρωση που έχουμε μέσα από τις παρουσιάσεις των λειτουργών του Υπουργείου σας στις συνεδρίες της Καθοδηγητικής Επιτροπής είναι πολύ σημαντική και κάθε θετική ενέργεια σημειώνεται με τη δέουσα προσοχή».

Στην επιστολή του ο Δήμος Λάρνακας «ζητά την προσωπική παρέμβαση και εμπλοκή του Υπουργού Ενεργείας ώστε να μην υπάρξουν αλλαγές στα συμφωνηθέντα με τις Εταιρίες Υγραερίου (εισδοχή ή αποχώρηση από την Κοινοπραξία) κάτι που πιθανόν να θέσει σε κίνδυνο τα χρονοδιαγράμματα, αφού κρίνεται πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2019 πρέπει να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες των νέων εγκαταστάσεων υγραερίου».

Ο Δήμος Λάρνακας ζητεί ακόμα όπως το Υπουργείο Εμπορίου «εντατικοποιήσει τις προσπάθειες του προς τις εταιρείες για ολοκλήρωση των μεταξύ τους συμφωνιών, τόσο για την αποθήκευση υγρών καυσίμων, όσο και για την κατασκευή και λειτουργία του αγκυροβολίου και των αγωγών μεταφοράς, καθώς και την άμεση ανταπόκριση των εταιρειών σε  θέματα που εκκρεμούν σε σχέση με την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων τους».

Στην επιστολή σημειώνεται ακόμα η «υποχρέωση εκ μέρους των εταιρειών, με βάση το Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης που έχει υπογραφεί, για υποβολή τριμηνιαίων εκθέσεων προόδου προς την Καθοδηγητική Επιτροπή, ενέργεια που μέχρι σήμερα φαίνεται ότι δεν έχει υλοποιηθεί. Το Υπουργείο θα πρέπει να προβεί στις αναγκαίες παραστάσεις προς τις εταιρείες για υποβολή των εκθέσεων τους».  
 
Αφού χαρακτηρίζει «πολύ σημαντική την ενεργοποίηση του Διατάγματος Τερματισμού Χρήσης των εγκαταστάσεων» πετρελαιοειδών από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας, ο Δήμος παρακαλεί όπως «αξιολογηθούν οι μέχρι σήμερα ενέργειες από πλευράς των εταιρειών και δοθούν στον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών τα απαραίτητα στοιχεία για προώθηση των σχετικών διαταγμάτων».
 
Ταυτόχρονα εκφράζει την πεποίθηση ότι «μετά την παρέλευση έξι μηνών από την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης, θα ήταν χρήσιμο» ο Υπουργός Εμπορίου να συγκαλέσει «σε μια πρώτη συνάντηση την Διυπουργική Επιτροπή για αξιολόγηση των μέχρι σήμερα ενεργειών και για να δοθούν τα αναγκαία μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο τον συνεχή συντονισμό για την εφαρμογή της πολιτικής της Κυβέρνησης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας «πιστό στη δέσμευση του, θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις, θα ενημερώνει του πολίτες της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και όπου κρίνει θα  παρεμβαίνει» καταλήγει η επιστολή του Δήμου προς τον Υπουργό Ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Ακόμα μια περίπτωση πολιτικοοικονομικής/θεσμικής αιμομιξίας. Με αποδέκτη το βαθύτατα ελλειμματικό γνωστό ...»
Sting  |  00:30

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Ακόμα μια περίπτωση πολιτικοοικονομικής/θεσμικής αιμομιξίας. Με αποδέκτη το βαθύτατα ελλειμματικό γνωστό ...»
Sting  |  00:29

Άμεση Ανάλυση: Η διαπόμπευση της Δικαιοσύνης και το μαντολίνο του Νικολάτου

«Οχι να παραιτη8ει μονο -- αν εκαμε παραπτωμα, να κατηγορη8ει... Αρκετα με "παραιτουμαι, παιρνω οτι πηρα ...»
τικ τακ  |  21:35

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X