ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζητούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και έλεγχο των ηλεκτρολογικών στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας θα εξετάσει όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των σχολείων

Του Νικόλα Πέτρου

Από μηδενική βάση φέρεται να είναι διατεθειμένοι να εξετάσουν οι αρμόδιοι φορείς τα κενά που προκύπτουν όσο αφορά το σύστημα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία. Στη χθεσινή συνεδρία της επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, τέθηκαν πολλοί προβληματισμοί στο τραπέζι ως προς τις ελλείψεις πιστοποιητικών όπως αυτών της πυρασφάλειας και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων από τις σχολικές μονάδες. Το Υπουργείο Παιδείας μαζί με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους έχουν αρχίσει να εξετάζουν όλα τα ζητήματα που προκύπτουν και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για επίλυση την επίλυση τους.

Ζητούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας

Τα νέα προβλήματα που αναδείχθηκαν στη συνεδρία της Τετάρτης αναμένεται να επιλυθούν σύντομα. Το Υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει ήδη εγκύκλιο στις σχολικές εφορείες ώστε αυτές να αποταθούν στους πλησιέστερους πυροσβεστικούς σταθμούς ούτως ώστε να γίνει ο προβλεπόμενος έλεγχος και να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας. Σε περίπτωση που κάποια σχολεία δεν πληρούν τα κριτήρια για να εξασφαλίσουν το εν λόγω πιστοποιητικό, θα πρέπει οι εφορείες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να καταγράψουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν ούτως ώστε στη συνέχεια να διαφανεί πως θα επιλυθούν. Σημειώνεται πως στο παρόν στάδιο κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς πόσα σχολεία έχουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και πόσα όχι.

Έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

Έλεγχο όλων των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων φέρεται να είναι διατεθειμένο το Υπουργείο. Σε δηλώσεις του στη μεσημβρινή εκπομπή του «Σίγμα», ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, ανέφερε πως το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να εξετάσει τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όλων των σχολείων από μηδενική βάση, ενώ όπως αποκάλυψε, «θα εγκριθούν επιπρόσθετα κονδύλια» για αυτό το ζήτημα.

Στρατηγικό Σχέδιο ενόψει

Δημοσιογραφική διάσκεψη θα πραγματοποιήσει αύριο στο Υπουργείο Παιδείας, ο υπουργός, Κώστας Χαμπιαούρης. Ο υπουργός Παιδείας θα απευθύνει χαιρετισμό στη συνέντευξη Τύπου με θέμα την έναρξη υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την πρόληψη και διαχείριση της βίας στα σχολεία. Στην εν λόγω διάσκεψη θα παρουσιαστεί ο σχεδιασμός του Υπουργείου για αντιμετώπιση της βίας και της παραβατικότητας στα σχολεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νικόλα Πέτρου

Σχόλια αναγνωστών

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Παιδεία: Τελευταία Ενημέρωση