ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σενάρια επί σεναρίων για το μέλλον του Mega Ελλάδος

Την παραίτηση έδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τηλέτυπος, Νίκος Πεφάνης

Kathimerini.gr

Την παραίτηση στη διάθεση των μετόχων της εταιρείας έχει θέσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τηλέτυπος, Νίκος Πεφάνης. Χθες υπήρξε η φήμη ότι, το υψηλόβαθμο στέλεχος του Mega παραιτήθηκε, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αντίθετα, ο κ. Πεφάνης επρόκειτο να έχει σήμερα κρίσιμες επαφές που αποσκοπούν στην εξυγίανση του καναλιού. Σημειώνεται ότι ο κ. Πεφάνης είναι το μοναδικό εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης και ότι η παραίτησή του θα δημιουργούσε τρομακτικό πρόβλημα στη λειτουργία της επιχείρησης.

Πάντως, η σεναριολογία σχετικά με το μέλλον του Mega έχει ανάψει. Πολλοί διακρίνουν ως πιθανό σενάριο οι πιστώτριες τράπεζες να αναλάβουν ενεργότερη συμμετοχή στη διαχείρισή του. Αλλοι διαβλέπουν ότι οι βασικοί μέτοχοι του καναλιού, Βαρδής Βαρδινογιάννης και Γιώργος Μπόμπολας, θα ορίσουν πρόσωπα της δικής τους εμπιστοσύνης, με εκτελεστικά καθήκοντα.

Πηγές, πάντως, κοντά στη διοίκηση του καναλιού, σημείωναν χθες ότι το σενάριο της αύξησης του μ.κ., είτε από υφιστάμενους μετόχους είτε από νέους μετόχους παραμένει ακόμη «ζωντανό». Μάλιστα, υποστήριζαν ότι κερδίζει έδαφος η αύξηση των 25 εκατ. ευρώ, που θα δώσει και αναπτυξιακή προοπτική.

Τα προβλήματα στο κανάλι οξύνθηκαν μετά την αποτυχία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης που είχε προγραμματιστεί για τις αρχές του μήνα. Οι μέτοχοι δεν κατέβαλαν τα σχετικά κεφάλαια, ύψους 15 εκατ., που θα αξιοποιούνταν ως κεφάλαιο κίνησης στην επιχείρηση. Η εταιρεία εμφανίζει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θεωρείται μονόδρομος, καθώς οι τράπεζες κρατούν κλειστές τις κάνουλες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Media: Τελευταία Ενημέρωση