ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Δυνατό τεστ για εξουδετέρωση θερμών κρίσεων

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την πρώτη διαχείριση περιστατικού απαγωγής πολιτικού αεροσκάφους, οι αρχές της Δημοκρατίας κλήθηκαν και πάλι να διαχειριστούν μια εξίσου σημαντική και σοβαρή κατάσταση που δημιουργήθηκε από την προσγείωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας του Airbus Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξάνδρεια – Κάιρο.

Η αίσια έκβαση της κατάστασης που δημιουργήθηκε μέσα σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα αποτελεί αναμφίβολα επιτυχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι αρχές της οποίας πέρασαν με άριστα το τεστ διαχείρισης και αντιμετώπισης κρίσεων ασχέτως αν ο αεροπειρατής, όπως ειπώθηκε και από επίσημα χείλη, «δεν επρόκειτο για τρομοκράτη αλλά για πρόσωπο ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης».

Η εσωτερική πτήση MS 181, που αντί για το Κάιρο κατέληξε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κατέδειξε ότι οι αρχές ασφαλείας αντιμετώπισαν από τα πρώτα λεπτά μέχρι και την λήξη του συναγερμού με την σύλληψη του 59χρονου Σεϊφεντίν Μουσταφά, με σοβαρότητα και προπάντων χωρίς ανεπιθύμητες καταστάσεις. Η αεροπειρατεία κατέδειξε επίσης ότι την άριστη συνεργασία που είχαν μεταξύ τους οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, οι οποίες αποδείχθηκε ότι είχαν στην διάθεσή τους πολύτιμα τεχνολογικά εργαλεία.

Πρώτο μέλημα των τριών κέντρων διαχείρισης που ενεργοποιήθηκαν από τα πρώτα λεπτά του συμβάντος ήταν η προστασία των 55 επιβατών της πτήσης του 7μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και ενός μέλους του προσωπικού ασφαλείας των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

Το αεροσκάφος, το οποίο ήταν απομονωμένο και σταθμευμένο στα όρια της περιμέτρου του αεροδρομίου Λάρνακας πλησίον της περιοχής Μακένζυ, βρισκόταν καθ’ όλη την διάρκεια του συναγερμού υπό την αυστηρή επιτήρηση των αρχών ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

  • Ανάκτηση οικονομικής κυριαρχίας
  • Διακηρυκτική δήλωση του Προέδρου για την έξοδο
    από το μνημόνιο
  • Όχι σε νέο αποχετευτικό λένε Αγία Νάπα-Παραλίμνι
  • «Ταβάνι» στις μισθολογικές αυξήσεις στο Δημόσιο
  • Μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα των κατασκευαστικών εταιρειών
  • Σε αναζήτηση επενδυτή για το Τεχνολογικό Πάρκο

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση