ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Δικαιοσύνη στέλνει η Μέρκελ τον κωμικό που σατίρισε τον Ερντογάν

«Πράσινο φως» για τη δικαστική έρευνα εναντίον του Γερμανού κωμικού Γιαν Μπέμερμαν

Kathimerini.gr

«Πράσινο φως» για τη δικαστική έρευνα εναντίον του Γερμανού κωμικού Γιαν Μπέμερμαν, με την κατηγορία της «προσβολής ξένου αρχηγού κράτους», έδωσε την Παρασκευή η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία, ωστόσο, δήλωσε ότι η κυβέρνησή της θα προτείνει την απόσυρση του νόμου περί «προσβολής ξένου αρχηγού κράτους».

Ο Μπέμερμαν προκάλεσε την οργή του Προέδρου της Τουρκίας, όταν επεχείρησε να τον σατιρίσει με ένα ποίημα, στο οποίο τον συνέδεε, μεταξύ άλλων, με κτηνοβασία, σε ένα σκηνικό με φόντο φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου και την τουρκική σημαία.

Ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση εναντίον του Γερμανού κωμικού για προσβολή της προσωπικότητάς του και περίμενε από τη γερμανική κυβέρνηση να στείλει στη Δικαιοσύνη τον φάκελο με την πολύ βαρύτερη κατηγορία της «προσβολής ξένου αρχηγού κράτους». Οι γερμανικές δικαστικές Αρχές άρχισαν ήδη την έρευνα και σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, ο Μπέμερμαν, ο οποίος βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών, αν και πιθανότερο θεωρείται κάποιο πρόστιμο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Media: Τελευταία Ενημέρωση