ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σε τρεις Έλληνες φωτογράφους τα βραβεία Πούλιτζερ

Tιμήθηκαν με το βραβείο της κατηγορίας «Breaking News»

Kathimerini.gr

Το προσφυγικό ήταν το διαβατήριο για τα φετινά βραβεία Πούλιτζερ και ανάμεσα στους βραβευθέντες είναι και τρεις Έλληνες φωτογράφοι. Οι Γιάννης Μπεχράκης, Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης, που ανήκουν στην ομάδα Thompson Reuters, αποτύπωσαν την προσφυγική κρίση μέσα από τον φακό τους και τιμήθηκαν με το βραβείο της κατηγορίας «Breaking News», το οποίο το πρακτορείο Reuyters μοιράστηκε με την εφημερίδα New York Times.

Από κει και πέρα, στο πρακτορείο Associated Press απονεμήθηκε βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στη βιομηχανία θαλασσινών. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο τιμήθηκε για έρευνά του που διήρκεσε έναν χρόνο. Αποκάλυψε σύγχρονους σκλάβους, σε ένα μικρό ψαροχώρι σε νησί της Ινδονησίας, που εργάζονταν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, προκειμένου να φτάνουν θαλασσινά στις αμερικανικές αγορές. Η έρευνα είχε ως αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι περισσότεροι από δύο χιλιάδες εργάτες που κρατούνταν αιχμάλωτοι.

Η εφημερίδα Los Angeles Times τιμήθηκε στην κατηγορία «Breaking News» για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες Tampa Bay Times και Sarasota Herald-Tribune μοιράστηκαν το βραβείο για «Ερευνητική Δημοσιογραφία».

Οι ανακοινώσεις της απονομής των βραβείων και στις 21 κατηγορίες ανακοινώθηκαν το βράδυ του Δευτέρας στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, στην 100ή απονομή των Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Media: Τελευταία Ενημέρωση