ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπό έλεγχο και οι ελεγκτές εταιρειών

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Υπό έλεγχο θα βρίσκονται απ’ εδώ και πέρα οι μεγάλοι ελεγκτικοί οίκοι στην Κύπρο, αφού η Επιτροπή Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος έχει ξεκινήσει την πραγματοποίηση επί τόπου ελέγχων σε μεγάλους ελεγκτικούς οίκους, ενώ θα ακολουθήσουν και σχετικοί έλεγχοι στις εταιρείες που ελέγχουν οι οίκοι αυτοί.

Στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών της Επιτροπής μπαίνουν μία σειρά ζητημάτων, όπως η αξιολόγηση των εσωτερικών συστημάτων ελέγχου διασφάλισης ποιότητας, η συμμόρφωση με τα ισχύοντα πρότυπα ελέγχου διασφάλισης ποιότητας και η συμμόρφωση με τις ισχύουσες ευρωπαϊκές απαιτήσεις που αφορούν στον έλεγχο οντοτήτων δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Επιτροπής Ρέα Γεωργίου, οι πρώτοι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν ήδη, αφορούν στα τελικά αποτελέσματα του 2015. «Στόχος είναι να ελεγχθούν όλα τα ελεγκτικά γραφεία αλλά πρωτίστως να γίνει έλεγχος και εποπτεία σε όσα από αυτά ελέγχουν εταιρείες δημοσίου συμφέροντος, δηλαδή δημόσιες εταιρείες, τράπεζες, ασφαλιστικές και όποιες άλλες προβλέπει ο σχετικός νόμος».


Διαβάστε επίσης:

  • Εκλογές: Εσπασαν ταμπού την Κυριακή
  • Επιχειρηματίες:«Την Κύπρο πάνω από όλα»
  • Δυναμώνει ο κυπριακός στόλος
  • Πρόσω ολοταχώς για νέο λιμενικό σχεδιασμό
  • Εξαγοράζεται η Remedica από την Ascendis
  • Ελληνική:Στο μενού και οι διαγραφές δανείων

 

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση