ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμφωνία 85 δις για αγορά της Time Warner από την AT&T Inc

Η AT&T Inc είναι η μεγαλυτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ

Kathimerini.gr

Η AT&T Inc, η μεγαλυτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ και η εταιρεία μέσων ενημέρωσης Time Warner Inc ενδέχεται να ανακοινώσουν τη συμφωνία συγχώνευσής τους, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.

Οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία με βάση την οποία η πρώτη θα εξαγοράσει την δεύτερη έναντι του ποσού των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η AT & T θεωρείται γίγαντας των τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ και με την κίνηση αυτή θέλει να αποκτήσει περιεχόμενο με συνεχή ροή μέσω του δικτύου υψηλής ταχύτητας της και να προσελκύσει περισσότερους τηλεθεατές σε απευθείας σύνδεση.

Η AT & T με την κίνηση αυτή θα αποκτήσει τον έλεγχο του CNN και το τηλεοπτικού δίκτυο HBO, εκτός από τα στούντιο της Warner Bros καθώς και άλλα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία.

Η συμφωνία είναι πιθανό να ελεγχθεί λεπτομερώς από τις ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού των ΗΠΑ, αφού η AT & T είναι ήδη η τρίτη μεγαλύτερη πάροχος καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ.

Εκπρώσωπος της AT & T είπε ότι στόχος της συμφωνίας είναι να δώσει στους πελάτες την ποιότητα, την αξία και την εμπειρία που θα καθορίσουν το μέλλον των μέσων ενημέρωσης και της επικοινωνίας» Η νέα εταιρεία θα οδηγήθει στο επόμενο κύμα της καινοτομίας στα μέσα ενημέρωσης και την επικοινωνίας της βιομηχανίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Media: Τελευταία Ενημέρωση