ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το μοντέλο της Κύπρου για τα NPLs θέτει η ΕΚΤ

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καμία καινοτομία δεν περιλαμβάνει η νέα Οδηγία που ετοίμασαν τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, πέρα από τον καθορισμό χρονικών και ποσοτικών στόχων που θα ισχύουν ανά τράπεζα και ανά κατηγορία δανείων. 

Η νέα οδηγία που ετοίμασε η ΕΚΤ, όπως παραδέχθηκαν και τα άτομα που συνέβαλαν στην ετοιμασία της, περιλαμβάνει τις βέλτιστες υφιστάμενες πρακτικές από διάφορες χώρες της ευρωζώνης. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο συγκεκριμένης τεχνοκράτη, το οποίο παρέπεμπε και στο κυπριακό μοντέλο διαχείρισης των κόκκινων δανείων: «Είδαμε πως ακόμα και σε μικρές τράπεζες σε μικρές χώρες η δημιουργία εξειδικευμένων μονάδων διαχείρισης των προβληματικών δανείων είναι αποτελεσματική και η Οδηγία βασίζεται σε υφιστάμενες καλές πρακτικές».

Μιλώντας σε δημόσια διαβούλευση η επικεφαλής της ομάδας που ετοίμασε το προσχέδιο της οδηγίας, Shanon Donnery, σχολίασε πως «οι τράπεζες μπορούν και πρέπει να κάνουν περισσότερο για αντιμετώπιση του προβλήματος», προαναγγέλλοντας ενίσχυση του διαλόγου με τράπεζες μόλις εκδοθεί και επίσημα η οδηγία. 

Διαβάστε επίσης:

  • Στην Κύπρο το ΔΝΤ για τα οικονομικά της λύσης
  • Τα κριτήρια θα κρίνουν το εδαφικό
  • Ανεξέλεγκτη η διαμάχη για τον Συνεργατισμό
  • Μείζον νομικό ζήτημα στην ποινική Ρίκκου
  • Νέος νόμος για Επιτροπές Ελέγχου
  • Ρίχνονται εκατομμύρια για Mall

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X