ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ζητούμενο η αύξηση των εσόδων στον Συνεργατισμό

Διαβάστε στην Οικονομική Καθημερινή της Τετάρτης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τρόπους αύξησης των εσόδων του Συνεργατισμού αναζητεί διακαώς το κράτος, ως ο βασικός μέτοχος του οργανισμού, κάτι που τέθηκε επιτακτικά και κατά τη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας. Από τη μία πλευρά, η καλή πορεία των αναδιαρθρώσεων, μειώνει τα επιτοκιακά έσοδα του οργανισμού αφού στις πλείστες των αναδιαρθρώσεων περιλαμβάνεται μείωση επιτοκίων, και από την άλλη, καταγράφεται σημαντική δυστοκία στην παραχώρηση νέων δανείων.

Ως αποτέλεσμα, το επιτοκιακό περιθώριο του οργανισμού μειώνεται ενώ αυξάνεται ο δείκτης κόστους προς έσοδα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η επενδυτική του ελκυστικότητα σε μία περίοδο καθοριστική ενόψει ιδιωτικοποίησης.
Την ίδια ώρα, η ισπανική εταιρεία διαχείρισης δανείων Altamira υπέβαλε εισήγηση για να αναλάβει τη διαχείριση δανείων του οργανισμού και μάλιστα προχώρησε σε σχετική παρουσίαση, η οποία θα αξιολογηθεί από τον οργανισμό. Πάντως, η συζήτηση δεν αφορά μόνο σε τρόπους αύξησης των εσόδων, αλλά και τρόπους μείωσης των εξόδων με το ενδεχόμενο συγχώνευσης των 19 οντοτήτων σε μία να τίθεται στο μικροσκόπιο.

Εισήγηση που έγινε από μερίδα των μελών της Επιτροπείας για μείωση των καταθετικών επιτοκίων απορρίφθηκε υπό τον κίνδυνο φυγής καταθέσεων.

Διαβάστε επίσης:

  • Κυπριακό: Το ανέδειξαν οι Παυλόπουλος και Τσίπρας
  • Αγορά ακινήτων: Η μερίδα του λέοντος στη Λεμεσό
  • Προσφορές στις 5 Δεκεμβρίου για Εθνική
  • Καθοριστικός Δεκέμβριος για Τράπεζα Κύπρου
  • Τζον Πόλσεν: Πιστεύουμε στο μέλλον
    των ελληνικών τραπεζών

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Media: Τελευταία Ενημέρωση

X