ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Αναμένεται να δημιουργηθεί ειδικό όχημα για να μπορεί η Ευρώπη να αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν χωρίς τη χρήση δολαρίων, παρακάμπτοντας έτσι τις αμερικανικές κυρώσεις.

Newsroom Κ, Αθήνα

BLOOMBERG, REUTERS

Οι ανησυχίες για την προσωρινή αλλά μακρά διακοπή λειτουργίας του αμερικανικού δημόσιου τομέα, τις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας και τις εξελίξεις στο μέτωπο του σινοαμερικανικού πολέμου επηρέασαν αρνητικά τη διάθεση των επενδυτών στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Το κλίμα αυτό δεν αντισταθμίστηκε από τα ευνοϊκά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου για εταιρείες όπως οι ΙΒΜ, Procter & Gamble και United Technologies. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,06%, παρουσιάζοντας συχνές αυξομειώσεις στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. Στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι δείκτες έκλεισαν με απώλειες.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διολίσθησε κατά 1,4%, στα 60,67 δολάρια το βαρέλι, ύστερα από δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν πως αναμένεται να δημιουργηθεί ειδικό όχημα για να μπορεί η Ευρώπη να αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν χωρίς τη χρήση δολαρίων, παρακάμπτοντας έτσι τις αμερικανικές κυρώσεις. Το αργό Ν. Υόρκης υποχώρησε 1,6% στα 52,19 δολάρια το βαρέλι.

Το δολάριο εμφάνισε εξασθένηση έναντι «καλαθιού» νομισμάτων. Το ευρώ ενισχύθηκε 0,3% προς το δολάριο στο 1,1393 δολάριο. Η στερλίνα συνέχισε την ανοδική πορεία της, για τρίτη ημέρα διαδοχικά, με κέρδη 0,9% προς το δολάριο, στο 1,3068 δολάριο.

«Οι διενέξεις στο διεθνές εμπόριο και η διακοπή λειτουργίας του δημοσίου στις ΗΠΑ, μαζί με τις συζητήσεις για την ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας, επηρεάζουν αρνητικά τις αγορές», παρατηρεί ο Μινχ Τρανγκ, χρηματομεσίτης στη Silicon Valley Bank. Ο παγκόσμιος MSCI απώλεσε 0,21% της αξίας του. Ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών συμβούλων στον Λευκό Οίκο προέβλεψε πως εάν εξακολουθήσει να μη λειτουργεί μερικώς το κράτος έως τον Μάρτιο, η ανάπτυξη μπορεί και να είναι μηδενική.

Στη Γηραιά Ηπειρο εταιρείες προειδοποίησαν για μείωση κερδών, ενώ όμιλοι λιανεμπορίου είχαν κέρδη μετά τις δηλώσεις των Carrefour και Ahold Delhaize για αναθεώρηση κερδών. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με -0,85%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με -0,17%, στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,15%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με -0,19%, ενώ ο ΙΒΕΧ στη Μαδρίτη ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση με +1,01%.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα €419.736

Οριακή πτώση στο ΧΑΚ

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 63,02 μονάδες, παρουσιάζοντας οριακή πτώση σε ποσοστό 0,22%
Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ
 |  ΑΓΟΡΕΣ
X