ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κίνα: Kατάρρευση χρηματιστηρίων και αναστολή συναλλαγών

Οι πρωϊνές απώλειες πολλαπλασιάστηκαν το απόγευμα και οι συναλαγές διεκόπησαν

Kathimerini.gr

Τα κινεζικά χρηματιστήρια έκαναν βουτιά 7% ανοίγοντας για το 2016 τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα τη διακοπή των συναλλαγών για πρώτη φορά. Οι πρωϊνές απώλειες πολλαπλασιάστηκαν το απόγευμα και οι συναλαγές διεκόπησαν στις 07:30 (ώρα Ελλάδος), 90 λεπτά πριν από το κανονικό κλείσιμο των κινεζικών αγορών.

Οι πωλήσεις εντάθηκαν μετά από 15λεπτη διακοπή των συναλλαγών νωρίς το απόγευμα, όταν ο δείκτης παρουσίαζε απώλειες 5% και η δραστηριότητα στη Σαγκάη και τη Σενζέν τερματίστηκε λίγο αργότερα.

Ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του συστήματος «αυτόματης διακοπής» των κινεζικών αγορών, με στόχο τον περιορισμό της αστάθειας.

Η κατάρρευση του δείκτη CSI300 αντικατοπτρίζει τις επιδόσεις 300 μεγάλων επιχειρήσεων στα δύο κινεζικά χρηματιστήρια.

Μία έρευνα που δημοσιοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας έδειξε ότι η βιομηχανική δραστηριότητα της Κίνας συρρικνώθηκε για 10ο συνεχή μήνα τον Δεκέμβριο και με πολύ ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με τον Νοέμβριο. Την Παρασκευή, μία επίσημη έρευνα που επικεντρώθηκε στις μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις έδειξε συρρίκνωση για πέμπτο μήνα, αν και μία αύξηση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών θα μπορούσε να απορροφήσει τις επιπτώσεις στην ευρύτερη οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση