ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βουτιά 4,35% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Στις 590,75 μονάδες υποχώρησε ο Γενικός Δείκτης

Kathimerini.gr

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Το πρώτο κραχ της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς για το 2016 κατεγράφη την Πέμπτη με τον γενικό δείκτη να βυθίζεται -4,35% και να υποχωρεί στις 590,75 μονάδες. Έτσι μέσα στις τρείς πρώτες συνεδριάσεις του νέου οικονομικού έτους το Χρηματιστήριο κατέγραψε συνολικές απώλειες -6,44% ξεκινώντας με τους χειρότερους οιωνούς το 2016.

Κοκκίνισε την Πέμπτη ολόκληρο το χρηματιστηριακό ταμπλό με τους ξένους επενδυτικούς οίκους να προχωρούν σε πωλήσεις και στην Αθήνα όπως συνέβη σ' όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω των κραδασμών που προκαλεί η οικονομία της Κίνας που δείχνει  ξεκάθαρα τα πρώτα σημάδια ύφεσης μετά από την πολυετή άνοδος του ΑΕΠ.

Η αξία των συναλλαγών στο Ελληνικό χρηματιστήριο ξεπέρασε τα 113 εκατ. ευρώ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις να πραγματοποιούν οι εξής διεθνείς οίκοι: JP Morgan, Goldman Sachs, UBS.

Η μετοχή της Εθνικής τράπεζας υποχώρησε -6.5%, η τράπεζα Πειραιώς έχασε -7,09%, η Alpha Bank υπέστη απώλειες -8,7% και η Eurobank υποχώρησε -6%. Σημαντικές απώλειες -6,25% κατέγραψε η μετοχή της Folli Follie και υποχώρησε στα 15 ευρώ καθώς η εταιρία έχει σημαντική παρουσία στη Κίνα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X