ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατρακυλούν οι παγκόσμιες αγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατρακύλησαν σε χαμηλότατο επίπεδο δεκατριών μηνών

ΑΜΠΕ

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατρακύλησαν σε χαμηλότατο επίπεδο δεκατριών μηνών, καθώς τα αποτελέσματα εταιριών όπως Royal Dutch Shell Plc και BHP Billiton Ltd. υπερμεγέθυναν την ανησυχία των επενδυτών ως προς την παγκόσμια ανάπτυξη.


Η ΒΗP παρέσυρε παραγωγούς βασικών προϊόντων στη χειρότερη επίδοση στο δείκτη Stoxx 600 Europe, με πτώση 6,7%, μετά από περικοπές στην χρονιαία πρόβλεψη για την παραγωγή σιδηρομεταλεύματος. Η Shell έχασε 5,1% μετά που δήλωσαν ότι το τριμηνιαίο κέρδος βούλιαξε, καθώς η υποχώρηση του πετρελαίου πήγε πιο βαθιά. H Seadrill Ltd. κατρακύλησε επίσης 16% καθώς η Bank of America Corp. υποβάθμισε την αξιολόγηση της σε ισοδύναμο επίπεδο με «πώληση», προειδοποιώντας ότι το 2016 θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολο από τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. Η Zurich Insurance Group AG έχασε 7,9% μετά που πρόβλεψε μια δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία ζημιά της μεγαλύτερης της παραγωγικής μονάδας.


Ο Stoxx 600 διέγραψε την ανάκαμψη της Τρίτης, πέφτοντας 2,7% στις 323,93 μονάδες στις 9:55πμ στο Λονδίνο, με μόνο εννιά μετοχές στο δείκτη να ανεβαίνουν. Η ανησυχία ότι η επιβράδυνση της Κίνας θα εξαπλωθεί παντού και η πτώση στην τιμή του πετρελαίου έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στα αισθήματα των επενδυτών, παρασύροντας τον ευρωπαϊκό δείκτη κάτω 12% μέχρι στιγμής φέτος, φέρνοντας τα δεδομένα την προηγούμενη εβδομάδα σε μια αγορά «αρκούδας».    

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΑΜΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση