ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεχίζεται η αυξητική πορεία στις τιμές πετρελαίου στην Ασία

H τιμή αμερικανικού αργού βρισκόταν στα $32,65 το βαρέλι

ΚΥΠΕ

Την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών συνεχίζουν τη Δευτέρα οι τιμές πετρελαίου στο χρηματιστήριο ηλεκτρονικών συναλλαγών της Ασίας, ωθούμενες από τις ελπίδες για νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας στην Ευρωζώνη και την Ιαπωνία, κάτι που θα μπορούσε να στηρίξει τη ζήτηση του μαύρου χρυσού.

Στις 09:10 (ώρα Κύπρου) η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) παρουσίαζε αύξηση κατά 1,43% ή κατά $0,46 και βρισκόταν στα $32,65 το βαρέλι για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου, ενώ αύξηση 1,74%, ήτοι $0,56, παρουσίασε η τιμή του βρετανικού μπρεντ, που άγγιξε τα $32,74 το βαρέλι.

Η νέα άνοδος στις τιμές έρχεται να προστεθεί στην αύξηση κατά 9% και 10% για το WTI και μπρεντ αντίστοιχα, που έκλεισαν στα $32,19 και $32,18 το βαρέλι.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ανοδική τάση ενισχύθηκε από τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να πάρει περαιτέρω μέτρα για τόνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης, μετά την εξέταση των στοιχείων του α΄ τριμήνου, καθώς και από ένα δημοσίευμα στην έγκυρη εφημερίδα «Nikkei», σύμφωνα με το οποίο, η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας εξετάζει το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων τόνωσης της οικονομίας της χώρας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση