ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πτώση 3.83% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Χαμηλότατο κλείσιμο για το 2016

Kathimerini.gr

Στην έξοδο του Χρηματιστηρίου συνωστίσθηκαν χθες και σήμερα τα ξένα χαρτοφυλάκια προκαλώντας κραχ στην ελληνική αγορά με συνολικές απώλειες 8% για το Γενικό Δείκτη ο οποίος από την αρχή του 2016 χάνει -19,32%.

Ο Γενικός δείκτης με το σημερινό κλείσιμο(509,45 μονάδες) εκτός του ότι διολίσθησε σε νέο χαμηλό 2016,  επέστρεψε και  στις 30 Μαΐου 2012 με την αξία της αγοράς να βυθίζεται χαμηλότερα των 38 δις. ευρώ.

Οι σημερινές απώλειες(-3,83%) του γενικού δείκτη περιορίσθηκαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο των δημοπρασιών, ωστόσο δεν αλλάζει η συνολική εικόνα της βύθισης που καταγράφει το Ελληνικό χρηματιστήριο.

Ο εγκλωβισμός των ξένων επενδυτών στο ΧΑ από την αρχή του έτους- σε μία χρονιά που έτσι κι αλλιώς ξεκίνησε άσχημα λόγω των διεθνών αναταράξεων από τις πτώσεις των τιμών σε εμπορεύματα και πετρέλαιο- δημιουργεί έντονη νευρικότητα και άγχος στα διεθνή χαρτοφυλάκια να απεγκλωβιστούν με τις λιγότερε δυνατές απώλειες από την Αθήνα αφού βρισκόμαστε μόλις στον δεύτερο μήνα του 2016.

Το πρόβλημα των ξένων χαρτοφυλακίων είναι ότι δεν βρίσκουν αγοραστές για τραπεζικούς τίτλους και βιομηχανικά blue chips και γι αυτό συμπιέζουν ακόμη χαμηλότερα σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα τις μετοχές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση