ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καταρρέει το ιαπωνικό χρηματιστήριο

Πτώση για έκτη συνεχόμενη συνεδρία σημείωσαν την Παρασκευή οι μετοχές στην Ασία

ΚΥΠΕ

Πτώση για έκτη συνεχόμενη συνεδρία σημείωσαν την Παρασκευή οι μετοχές στην Ασία, καθώς οι μεγάλες ανησυχίες σχετικά με την υγεία των ευρωπαϊκών τραπεζών απειλούν περαιτέρω τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία βρίσκεται ήδη υπό πίεση λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και της επιβράδυνσης της κινέζικης οικονομίας και άλλων αναδυόμενων αγορών.

Αύξηση σημείωσαν οι τιμές του γιεν, του χρυσού και των κρατικών ομολόγων χωρών με υψηλή αξιολόγηση, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν τα παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια.

“Οι αγορές ξεκάθαρα αρχίζουν να υπολογίζουν την απότομη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και έστω μια ύφεση της αμερικανικής οικονομίας", δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής στην Mizuho Asset Management Tsuyoshi Shimizu.

"Δεν περιμένω κατάρρευση ή μια μεγάλη οικονομική κρίση, όπως η κρίση της Lehman, αλλά θα πάρει κάποιο χρόνο προτού βελτιωθεί η ψυχολογία της αγοράς", πρόσθεσε.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού, από τον οποίο εξαιρείται η Ιαπωνία υποχώρησε 0,5%, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei σημείωσε μεγάλη πτώση 4,84% ή 760,78 μονάδες, για να κλείσει στις 14.952,61 μονάδες, υποχωρώντας πέρα του 11% κατά την τρέχουσα εβδομάδα, κατά την οποία δεν διεξήχθη η συνεδρία της Πέμπτης λόγω αργίας.

Χθες βράδυ ο αμερικανικός δείκτης Dow Jones Industrial σημείωσε πτώση 254,56 μονάδων ή 1,60%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 22,78 μονάδες ή 1,23%.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση