ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Ρωσία παγώνει την παραγωγή της στο πετρέλαιο

Συμφωνία Πούτιν με τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες για διατήρηση της παραγωγής στα επίπε

Τη διατήρηση της παραγωγής ρωσικού πετρελαίου για το 2016 στο επίπεδο της παραγωγής του περασμένου Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνάντηση του με την κυβέρνηση. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιταρ-Τας, όπως τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος, «το έχουμε διαχειριστεί με τις πετρελαϊκές μας εταιρείες. Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, στη βάση της οποίας θα διατηρήσουμε την παραγωγή πετρελαίου για το 2016 στο επίπεδο της παραγωγής που είχαμε τον Ιανουάριο αυτής της χρονιάς».

Ο Πρόεδρος Πούτιν είχε την Τρίτη συνάντηση με τις ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες, οπόταν και κατέληξαν στην συγκεκριμένη συμφωνία. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνάντηση του με τα στελέχη της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Ενέργειας συνεχίζει τις διαβουλεύσεις με ξένους εταίρους για την σταθεροποίηση της τιμής του πετρελαίου. «Το σημαντικό είναι να μην ενισχύσουμε την παραγωγή πετρελαίου αυτή τη χρονιά,» κατέληξε.

Να υπενθυμίσουμε πως στις 16 Φεβρουαρίου σε μυστική συνάντηση στην Ντόχα του Κατάρ, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Βενεζουέλα και το Κατάρ συμφώνησαν το πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2016, ως μέτρο αντίδρασης των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη συνεχή πτώση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου. Η υλοποίηση της συμφωνίας των τεσσάρων τελούσε ωστόσο υπό την προϋπόθεση ότι και άλλες μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες, όπως το Ιράν και το Ιράκ, θα συμφωνούσαν στο πάγωμα και της δικής τους παραγωγής στα επίπεδα του περασμένου Ιανουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση