ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χρυσός και κρατικά ομόλογα υποχώρησαν από τα επίπεδα όπου είχαν ανέλθει

Kathimerini.gr

Αντέστρεψαν τις απώλειες τα χρηματιστήρια παγκοσμίως, ενώ ο χρυσός και τα κρατικά ομόλογα, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια από πολλούς επενδυτές, υποχώρησαν από τα επίπεδα όπου είχαν ανέλθει, αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Οι μετοχές εταιρειών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας δέχτηκαν χθες τις μεγαλύτερες πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών ξενοδοχείων και αεροπορικών εταιρειών. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε, τελικά, με απώλειες 0,12%, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε υποχωρήσει μέχρι και κατά 1,6%.

Ο γενικός δείκτης του βελγικού Χρηματιστηρίου έκλεισε με πτώση 0,17%, ενώ νωρίτερα υποχωρούσε μέχρι και κατά 1,4%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,13%, ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με άνοδο 0,42% και ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,07%.

Στη Wall Street ανοδικά κινούνταν και οι τρεις βασικοί δείκτες, με τον Dow Jones να εμφανίζει κέρδη 0,07%, τον S&P 500 άνοδο 0,19% και τον Nasdaq άνοδο 0,48%. Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να κυμαίνεται γύρω στο 1,1217, ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,37% έναντι δέσμης σημαντικών νομισμάτων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση

X