ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να παγώσει ή να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου

H Μόσχα προσφέρει τη στήριξή της στην κατ' αρχήν συμφωνία των μελών του ΟΠΕΚ

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Ρωσία είναι έτοιμη να «παγώσει» ή ακόμα και να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από την Κωνσταντινούπολη, όπου αργότερα θα συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση του ρώσου ηγέτη ουσιαστικά σημαίνει πως η Μόσχα προσφέρει τη στήριξή της στην κατ' αρχήν συμφωνία των μελών του ΟΠΕΚ για περικοπή της καθημερινής παραγωγής, ώστε να περιοριστεί η υπερπροσφορά και να τονωθούν οι τιμές του αργού. Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγών Χωρών.

Η καταρχήν συμφωνία των 14 χωρών του ΟΠΕΚ προβλέπει ότι θα περικόψουν την συλλογική παραγωγή τους κατά 240.000 έως 740.000 βαρέλια, θέτοντας ανώτατο πλαφόν στην άντληση.

Η αισιοδοξία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου έχει ωθήσει την τιμή του βαρελιού κοντά στα υψηλά του τελευταίου έτους, καθώς οι επενδυτές βλέπουν με αισιοδοξία τις διαπραγματεύσεις ενόψει χειμώνα.

Η ευρωπαϊκή ποικιλία Brent, που χρησιμοποιείται για τις τιμολογήσεις σχεδόν σε όλο τον κόσμο, βρίσκεται στα 52,63 δολάρια το βαρέλι λίγο πριν τις 15:45 ώρα Ελλάδος, ανεβαίνοντας κατά 1,35%.

Πάνω από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι βρίσκεται και η βορειοαμερικανική ποικιλία West Texas.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση