ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τον χρυσό

Ανοδικά κινούνταν οι ευρωπαϊκές αγορές εκτός Φρανκφούρτης και Παρισιού

Kathimerini.gr

Ανοδικά κινούνταν χθες οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, εξαιρουμένων της Φρανκφούρτης και του Παρισιού, που έως το απόγευμα κατέγραφαν απώλειες. Η αγορά του Λονδίνου έλαβε χθες ώθηση από τις μετοχές των ορυχείων, που ενισχύθηκαν σημαντικά, ακολουθώντας τον χρυσό. Το πολύτιμο μέταλλο άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων και χθες το απόγευμα βρισκόταν στα 1.176,6 δολ. η ουγγιά.

Ανοδικά κινήθηκαν χθες και οι κατασκευαστικές, ενώ, αντιθέτως, υποχωρούσε ο κλάδος των ευρωπαϊκών ασφαλιστικών, καθώς είχε προηγηθεί η υποβάθμιση της ασφαλιστικής Hannover Rueck από την επενδυτική τράπεζα JPMorgan. Με ελαφρά υποχώρηση άνοιξε χθες η Wall Street, που, ωστόσο, είχε κλείσει με άνοδο την Τετάρτη, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed Reserve. Σύμφωνα με το Reuters, η άνοδος της Τετάρτης καταδεικνύει ότι η αμερικανική αγορά δεν είναι πλέον τόσο ευάλωτη στους προβληματισμούς της Fed.

Σημειωτέον ότι οι αμερικανικές μετοχές κινούνται ανοδικά επί σχεδόν δύο μήνες μετά την εκλογή Τραμπ, με τον Dow Jones να πλησιάζει το ιστορικό ρεκόρ των 20.000 μονάδων. Ανοδικά κινούνταν και το πετρέλαιο, με το αργό ΗΠΑ να βρίσκεται το απόγευμα στα 53,72 δολ. το βαρέλι και το Brent τα 56,95 δολ. το βαρέλι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση