ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κέρδη κατέγραψαν οι διεθνείς αγορές

Το Brent στο Λονδίνο κατέγραψε άνοδο 0,71%, στα 55,62 δολάρια το βαρέλι

Kathimerini.gr

Aνοδικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τους επενδυτές να μένουν ανεπηρέαστοι από τις διακηρύξεις του νέου Αμερικανού προέδρου περί προστατευτισμού.

Αντιθέτως, τους ενθάρρυναν τα ευνοϊκά στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία και τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα. Η μεταποίηση στην Ιαπωνία είχε την ταχύτερη ανάπτυξη τριετίας, ενώ η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία ενισχύθηκε σε ρεκόρ πεντέμισι ετών, δίνοντας μία ακόμα απόδειξη της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη. Στη Wall Street, πριν από το κλείσιμο, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, με άνοδο 0,67% και 0,73%, αντίστοιχα, όδευαν να σημειώσουν την καλύτερη επίδοση σε διάστημα τριών εβδομάδων. Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εκδηλώθηκε ζωηρό ενδιαφέρον για τον κλάδο της εξόρυξης. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 έκλεισε με +0,3%, στο Λονδίνο ο Ftse 100 είχε οριακή μεταβολή -0,01%, στο Παρίσι ο Cac 40 έκλεισε με +0,18% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με + 0,43%.

Το δολάριο σταθεροποιήθηκε έναντι του ευρώ και του γιεν. Το Brent στο Λονδίνο είχε άνοδο 0,71% στα 55,62 δολάρια το βαρέλι, λόγω του ότι η μείωση παραγωγής του ΟΠΕΚ περιορίζει τα αποθέματα. Ο χρυσός υποχώρησε από το ρεκόρ διμήνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση