ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νιγηρία: Υπό κρατικό έλεγχο πετρελαϊκή μονάδα που είχε η Shell & Eni

H χώρα ανακοίνωσε πως κινείται ήδη νομικά κατά της κοινοπραξίας

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας ανακοίνωσε σήμερα πως περνά εκ νέου υπό κυβερνητικό έλεγχο ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου της Αφρικανικής Ηπείρου. Επίσης ανακοινώθηκε επίσημα πως η χώρα κινείται ήδη νομικά κατά της κοινοπραξίας Shell και Eni οι οποίες το 2011 είχαν προχωρήσει σε αγορά του συγκεκριμένου κοιτάσματος για 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αναλυτικά το ανώτατο δικαστήριο της Νιγηρίας εξέδωσε σήμερα επίσημα απόφαση σύμφωνα με την οποία η πώληση το 2011 του μεγαλύτερου κοιτάσματος πετρελαίου της χώρας είναι σκανδαλώδης και από τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια μόλις τα 210 εκατομμύρια έχουν καταλήξει στα κρατικά ταμεία.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει ακολουθήσει τη νομική οδό και έχει ασκήσει ποινικές διώξεις σε στελέχη τόσο των εταιρειών όσο και σε πρώην κυβερνητικά στελέχη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι εμπλεκόμενοι περιλαμβάνουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Ο εκπρόσωπος της Shell στη Νιγηρία ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις από δημοσιογράφο του Associated Press δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της Eni, Roberto Carlo Albini τόνισε «δεν υπάρχει τίποτε το παράνομο από την πλευρά μας στη συγκεκριμένη εξαγορά».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Αγορές: Τελευταία Ενημέρωση